Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Srijeda, 05.08.2015 8:14 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2017"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini 13. Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) od 11. do 18. februara 2017. godine, na kojem se očekuje učešće 1.500 sportista iz 50 zemalja Evrope i preko 2.000 gostiju.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu dodjele“ Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Obavještavaju se građani Sarajeva da je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na sjednici održanoj dana 22.7.2015. godine razmotrilo Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu dodjele "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" i isti uputio u javnu raspravu do 28.08.2015 godine. Pozivaju se svi zainteresovani da svoje eventualne primjedbe, prijedloge i sugestije dostave u predviđenom roku na e-mail: opcaupr@sarajevo.ba ili na adresu: Grad Sarajevo, Služba za opću upravu, ulica Hamdije Kreševljakovića, broj 3, s napomenom da je Nacrt odluke objavljen na web stranici Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/files/nosn_2015.pdf  
Stipendisti Fonda IKRE na ljetovanju u Novom Vinodolskom zahvaljujući saradnji Sarajeva i Zagreba

Grad Sarajevo je u saradnji s Gradom Zagrebom i ove godine omogućio ljetovanje 100 osnovaca i srednjoškolaca - stipendista Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata ''IKRE'' u Novom Vinodolskom. Odlazak učenika na ljetovanje je nastavak zajedničkog projekta dvaju partnerskih gradova kojeg je prošle godine inicirao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Djeca su boravila u Vili Rustici, u Novom Vinodolskom, u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba i to u dva termina po sedam dana u drugoj polovini mjeseca jula.  
Na „gradskoj“ biciklističkoj stazi na dijelu novogradske općine predstoji izmještanje stubova javne rasvjete, postavljanje novih semafora…

Radovi na izgradnji prve faze „gradske“ biciklističke staze na području općine Novi Grad, teku prema planiranoj dinamici. Jedan od trenutno najznačajnijih infrastrukturalnih gradskih projekata, Grad Sarajevo realizira zajedno sa Direkcijom za putove Kantona Sarajevo.Tokom ovog mjeseca uposlenici firme „Step“ d.d. Sarajevo sa staze su izmjestili dva semafora, te ih postavili uz biciklističku stazu. Sa staze je također premješteno i autobusko stajalište, koje se nalazi preko puta tramvajske stanice Alipašin Most. 
Dogradonačelnik Ranko Čović dočekao biciklistu Jasmina Grebića

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović, večeras je ispred Olimpijskog bazena Otoka dočekao bh. biciklistu Jasmina Grebića, čiji put u Barcelonu je i finansijski podržao Grad Sarajevo. Dogradonačelnik Čović je čestitao Jasminu, koji je 1. jula ove godine biciklom krenuo na put u pobratimski grad Barcelonu i nakon 22 dana postigao cilj i ostvario svoj san. „Sretan sam što sam ostvario svoj san. Svugdje su me divno dočekali, a posebno naši prijatelji iz Barcelone“, kazao je Grebić i još jednom se zahvalio Gradu na podršci. 
Zaključci Gradskog vijeća sa zahtjevima nadležnim organima za hitno rješavanje finansiranja Grada Sarajeva

U povodu razmatranja ugrožavanja ustavnog položaja Grada Sarajeva, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je usvojilo niz zaključaka, kojima su upućeni zahtjevi organima vlasti i političkim strankama, te Uredu Visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, da odmah nađu rješenje za prevazilaženje katastrofalne situacije u finansiranju Grada Sarajeva i da se založe za kvalitetno i trajno rješavanje statusa Grada Sarajeva.  
Gradonačelnik Komšić razgovarao sa ministrom Osmanovićem o finansijskoj podršci radu sedam ustanova kulture BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić susreo se sa Adilom Osmanovićem, ministrom civilnih poslova BiH. Sastanak je inicirao ministar kako bi razgovarali o organiziranoj i sistemskoj podršci radu sedam ustanova kulture od općeg značaja i interesa za Bosnu i Hercegovinu. Namjera je da nadležne institucije BiH, FBiH, Kantona Sarajevo i jedinice lokalne samouprave u KS, u skladu sa raspoloživim finansijskim mogućnostima, pruže finansijsku podršku na privremenoj osnovi, do konačnog rješavanja pravnog statusa sedam ustanova kulture BiH: Zemaljskog muzeja, Historijskog muzeja, Umjetničke galerije, Kinoteke, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti, Nacionalne i univerzitetske biblioteke i Biblioteke za slijepa i slabovidna lica.   
Gradimiru Gojeru uručeno priznanje „Mimar mira“

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, mr. Gradimir Gojer je  jedan od 21 laureata priznanja "Mimar mira", koje mu je sinoć u Mostaru uručio Safet Oručević, direktor "Centra za mir i multietničku saradnju", povodom obilježavanje godišnjice obnove Starog mosta. Ovo tradicionalno priznanje, Gojeru je uručeno za otvoreni humanistički angažman, a posebno za strpljiv, predan i prepoznatljiv doprinos, te za reakcije na događanja u Mostaru u proteklom periodu, koje su bile otvorene, direktne i u pravom trenutku predstavljale odnos prema negativnoj stvarnosti.  

Vrijeme u Sarajevu

Temperatura: 19 °C
Izlazak sunca: 5:38
Zalazak sunca: 8:04
Vlažnost: 88%
Vidljivost: 9.99km
Pritisak: 1018.96mb
Vjetar: S 1.61k/h
Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.