Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Petak, 09.10.2015 6:49 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2017"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini 13. Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) od 11. do 18. februara 2017. godine, na kojem se očekuje učešće 1.500 sportista iz 50 zemalja Evrope i preko 2.000 gostiju.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Čelnici Grada Sarajeva čestitali reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci devetu evropsku titulu

Gradonačelnik Ivo Komšić i njegov zamjenik Ranko Čović su u ime Grada Sarajeva uputili čestitku reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci povodom njenog najnovijeg trijumfa – osvajanja naslova evropskog prvaka.„Odbranivši titulu evropskih prvaka po deveti put zaredom, nastavili ste zlatnu seriju izvanrednih rezultata koje postižete na međunarodnoj sportskoj sceni. 
Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović pridružio se Desetoj „Kritičnoj masi biciklista“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dr. Ranko Čović, pridružio se danas Desetoj “Kritičnoj masi biciklista”, održanoj u organizaciji Biciklističkog kluba “Trek Team Sarajevo”. Kolona biciklista je krenula ispred Zemaljskog muzeja prema Olimpijskom bazenu Otoka, da bi se vratila na polaznu tačku gdje je priređeno druženje. Dr.Čović je vožnjom bicikla, poručio da je Sarajevo i grad biciklizma, te dodao da se na ovaj način podiže svijest o zdravstvenim prednostima vožnje biciklom, te smanjuje broj motornih vozila na sarajevskim ulicama, a time i zagađenje grada. 
Grad Sarajevo i gradonačelnik Komšić zahvaljuju partnerskom gradu Konyi na isporuci tramvaja kantonalnom preduzeću GRAS

Grad Sarajevo i gradonačelnik Ivo Komšić izražavaju zahvalnost Upravi i prijateljskom narodu turskog grada Konye koji su kantonalnom preduzeću GRAS do sada isporučili pet tramvaja. Ova vozila predstavljaju dio iz ukupnog kontingenta od dvadeset tramvaja. To je realizovano dogovorom koji je postignut prilikom posjete gradonačelnika Komšića u novembru 2014. godine ovom partnerskom gradu. Time je konkretno realizovan Sporazum o saradnji Sarajeva i Konye potpisan u decembru 2007. godine, koji se odnosi na unaprjeđivanje međusobne saradnje u područjima od interesa za građane ova dva grada, uključujući i oblast gradskih javnih službi.  
Gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću uručena Zahvalnica Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Danas je u Vijećnici održana Međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Kriminologija i kriminalistika u funkciji upravljanja kvalitetom sistema sigurnosti” u okviru 15. Dana kriminalističkih nauka. Prof.dr. Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, u ime organizatora, uručio je gradonačelniku Sarajeva prof.dr. Ivi Komšiću, Zahvalnicu za nesebičan doprinos u realizaciji ovog naučnog skupa. 
Grad Sarajevo i dalje lider projekta izgradnje gradske biciklističke staze

„Grad Sarajevo koji je inicirao i pokrenuo projekat izgradnje 'gradske' biciklističke staze, ostat će lider pri daljoj realizaciji jednog od trenutno aktuelnih infrastrukturalnih projekata Grada“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić na današnjoj press konferenciji povodom održavanja 10. Kritične mase biciklista u Sarajevu u subotu, 3. oktobra u 16 sati ispred Zemaljskog muzeja. Gradonačelnik Komšić je naglasio da Sarajevo poput drugih evropskih gradova treba da ima ne samo rekreativan već i funkcionalan biciklistički saobraćaj, s čim su se složili i ostali učesnici današnje press konferencije. Istaknuto je da u evropskim gradovima do 20 posto ljudi koristi bicikl kao prevozno sredstvo! 
Delegacija Friedrichshafena posjetila DZ "Omer Maslić", čiju obnovu i opremanje je finansirao ovaj pobratimski grad

Drugog dana boravka u Sarajevu, višečlana delegacija Friedrichshafena u pratnji domaćina zamjenika gradonačelnika Sarajeva dr. Ranka Čovića, posjetila je danas Dom zdravlja „Omer Maslić“, u čiju su obnovu i opremanje Uprava i građani Friedrichshafena uložili 800.000 eura. Milan Mioković, generalni direktor JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo i Hajra Boškailo, direktorica DZ Novo Sarajevo u svom obraćanju podsjetili su na dugogodišnje prijateljstvo i nesebičnu podršku Uprave i građana Friedrichshafena Sarajevu u vidu lijekova i medicinske opreme, ortopedskih pomagala, vozila hitne pomoći.  
Grad Friedrichshafen obećao finansirati projekat nabavke i ugradnje lifta u DZ „Omer Maslić“

Višečlana delegacija njemačkog grada Friedrichshafena danas je posjetila Općinu Novo Sarajevo, gdje ih je primio predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo dr. Igor Gavrić i načelnik Općine Nedžad Koldžo sa saradnicima. Povod posjete delegacije Friedrichshafena je višegodišnja uspješna prijateljska saradnja sa Sarajevom, te posjeta Domu zdravlja „Omer Maslić“ u čiju su obnovu i opremanje Uprava i građani Friedrichshafena uložili 800.000 eura, a koji se nalazi na području ove općine.  

Vrijeme u Sarajevu

Temperatura: 13 °C
Izlazak sunca: 6:52
Zalazak sunca: 6:13
Vlažnost: 100%
Vidljivost: 5.01km
Pritisak: 1017.95mb
Vjetar: S 0k/h
Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.