Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Četvrtak, 02.10.2014 0:09 h A A A  

"Sarajevo - evropski most kultura 2014"

Obiljezavanje stotinu godina od sarajevskog atentata i pocetka Prvog svjetskog rata, 30 godina od odrzavanja XIV Zimskih olimpijskih igara, 30 godina festivala "Sarajevska Zima", 20 godina Sarajevo Film Festivala, te otvorenje sarajevske Vijecnice samo su neki od dogadjaja koje Sarajevo docekuje u 2014. godini.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Građani Sarajeva od sada mogu komunicirati s gradonačelnikom Ivom Komšićem kada god to žele

Pokretanjem nove internet stranice gradonacelniksarajeva.ba, građani Sarajeva su sada u prilici da pored praćenja redovnih aktivnosti gradonačelnika Ive Komšića, koriste i novu uslugu pod nazivom „Gradonačelnik odgovara“ a putem koje će im biti omogućeno da neposredno komuniciraju s gradonačelnikom slanjem svojih upita, prijedloga ili kritika. Na ovaj način ostvaruje se neposredna komunikacija što će sigurno doprinijeti većem povjerenju između građana i gradonačelnika, kao i poboljšanju životnih uslova za sve stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine. “Želja mi je da na ovaj način što više građana ukaže na probleme s kojima se susreće kako bih iskoristio svoje ovlasti i autoritet funkcije, te pomogao u njihovom rješavanju”, ističe gradonačelnik Ivo Komšić. 
Čestitka gradonačelnika pof. dr. Ive Komšića povodom Kurban-bajrama

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić u svoje i u ime Grada Sarajeva uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama Huseinu ef. Kavazoviću, reisul-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, Enesu Ljevakoviću, muftiji Sarajevskom i Feridu Dautoviću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. „Vama osobno i svim muslimanima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini želim uputiti iskrene čestitke povodom nastupajućeg velikog muslimanskog blagdana Kurban-bajrama. Želim da ovaj blagdan hodočašća, darivanja i obiteljskog zajedništva provedete u dobrom zdravlju i da svoju radost podijelite sa svojim najbližim, susjedima i prijateljima“, istaknuo je Komšić.  
Gradonačelnik Komšić čestitao Međunarodni dan starijih osoba korisnicima Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić danas je sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom posjetio Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo i prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba. Ovom prilikom, gradonačelnik Komšić i načelnik Koldžo, svečanim presjecanjem vrpce, prezentirali su projekat „ZID MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI“ na kojem su sarajevski osnovci i srednjoškolci zajedno sa članovima likovne radionice Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, na slikovit način iskazali svoje asocijacije na zdrave stilove života. 
Dogradonačelni dr Čović otvorio plivački miting ”Međunarodni dani sporta 2014” na Olimpijskom bazenu

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr Ranko Čović i direktor Olimpijskog bazena „Otoka-Meander“ Avdija Hasanović otvorili su danas plivački miting ”Međunarodni dani sporta 2014”. Na ovom takmičenju, čiji je organizator Klub vodenih sportova „BIMBA", a suorganizator Olimpijski bazen Otoka, učestvovao je 21 klub iz Bosne i Hercegovine sa preko 400 takmičara. 
Gradonačelnik Komšić uručio „Bosanski stećak“ u okviru 53. sarajevskih dana poezije

Na završnoj večeri 53. sarajevskih dana poezije održanoj u Vijećnici, gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić uručio je priznanje „Bosanski stećak“ Cirilu Zlobecu i posthumno njegovom sinu Jaši Zlobecu. Gradonačelnik Komšić se ovom prilikom zahvalio ovoj dvojici slovenskih pjesnika na njihovoj prijateljskoj podršci i solidarnosti, njihovoj ljudskoj i umjetničkoj energiji u odbrani temeljnih kulturnih i socijalnih vrijednosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine u teškim 90-tim godinama. Gradonačelnik Komšić je izrazio zadovoljstvo održavanjem ove prestižne književne manifestacije koja značajno doprinosi promoviranju grada Sarajeva i njegovih kulturnih i književnih tradicija i vrijednosti. Dodao je da će Grad Sarajevo nastaviti da finansijski podržava ovu uglednu međunarodnu književnu manifestaciju.  
Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić uputio pismo sućuti povodom smrti Sulejmana Tihića

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić uputio je pismo sućuti porodici, prijateljima i  članovima Stranke demokratske akcije, u kojem je u ime Grada i u svoje osobno ime iskazao iskreno suosjećanje povodom smrti gospodina Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije i Predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.„Sa nevjericom i osjećajem tuge primio sam vijest o smrti gospodina Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije i Predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH. U ime grada Sarajeva i u svoje osobno ime, njegovoj porodici, prijateljima i svim stranačkim kolegama izražavam iskreno suosjećanje povodom smrti poštovanog  Sulejmana Tihića, istaknutog državnika i predanog prijatelja Bosne i Hercegovine.  
Zahvalnica gradonačelnika Komšića premijeru malezijske pokrajine Perak za poticaj razvoju investicijskog okruženja u Sarajevu, BiH i regionu

Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić danas je uručio Medaljon Grada Sarajeva premijeru pokrajine Perak u Maleziji, NJ.E. Diraju dr. Zambry Abd Kadir-u u znak zahvalnosti za podršku razvoju ekonomije, trgovine i poduzetništva, kao i za poticaj investicijskog okruženja u Sarajevu, BiH i regionu. Ceremonija uručivanja održana je u hotelu „Evropa“,  u sklopu potpisivanja Protokola o osnivanju malezijsko-bosanskog Poslovnog vijeća, što je rezultat dogovora sa 5. međunarodnog Sarajevo Businss Foruma održanog u maju ove godine u našem gradu.  

Vrijeme u Sarajevu

Temperatura: 12 °C
Izlazak sunca: 6:42
Zalazak sunca: 6:28
Vlažnost: 94%
Vidljivost: 9.99km
Pritisak: 1025.06mb
Vjetar: S 1.61k/h
Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.Sarajevo Grand Prix 2014
22. juni 2014.15. - 23.08.2014