Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Nedelja, 23.10.2016 16:07 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Javni poziv za prodaju motornog vozila

Na osnovu člana 2. Odluke o prodaji stalnih sredstava Grada Sarajeva („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 11/16), gradonačelnik Grada Sarajeva, objavljuje Javni poziv za prodaju motornog vozila putem javnog nadmetanja-licitacije kojeg možete pogledati na linku: http://www.sarajevo.ba/ba/files/prodaja_vozila.pdf
 
Gradonačelnik Komšić u Vijećnici ugostio predstavnike kompanije SUEZ Consultinga spremne da ulaže u razvoj Sarajeva i BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je danas zajedno sa  ambasadoricom Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi upriličio obilazak i prijem u  Vijećnici za višečlanu delegaciju francuske multinacionalne kompanije SUEZ Consultinga, koju je predvodio direktor Loïc Voisin. Obilasku je prisustvovao i tim firme Safege Bosna – podružnice kompanije SUEZ Consultinga u Sarajevu, na čelu sa direktorom Hasanom Ibrahimpašićem. Gradonačenik Komišić izrazio je zadovoljstvo što je domaćin jednoj ovakvoj respektabilnoj firmi: „Iako su ovaj objekat radile domaće firme, Vijećnica danas lijepo izgleda zahvaljući i strogom nadzoru francuske kompanije SUEZ Consultinga”, kazao je Komšić. 
Delegacija Grada Sarajeva tokom radne posjete Skoplju, susrela se i sa rukovodstvom skopske žičare

Delegacija Grada Sarajeva koju je predvodio Miro Lazović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća, boravi u višednevnoj radnoj posjeti Gradu Skoplju, gdje je sa domaćinima, Irenom Miševom, predsjednicom Gradskog vijeća i Borče Georgievskim, zamjenikom gradonačelnika, vodila razgovore o organizaciji Grada Sarajeva, te razmjenila iskustva o radu vijeća oba grada. Na temelju prijateljskih odnosa gradova Sarajeva i Skoplja, a u želji da se postojeći nivo saradnje unapijedi, dvije delegacije su se usaglasile da se u novembru potpiše sporazum o bratimljenju dva grada.  
Gradonačelnik Komšić primio u nastupnu posjetu iranskog ambasadora

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH, Nj.E. Mahmouda Heidarija. Gradonačelnik je ambasadoru zaželio uspješan diplomatski mandat u BiH, te izrazio želju za unaprjeđenjem saradnje sa IR Iran.Razgovaralo se o predstojećoj posjeti delegacije Grada Sarajeva na čelu sa Ivom Komšićem Teheranu, što će biti prva posjeta jednog gradonačelnika IR Iran nakon ukidanja ekonomskih sankcija.  
Gradonačelnik Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girone Pere Vila i fotoreporter Mikel Ruiz odali počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girona Pere Vila i katalonski fotoreporter Mikel Ruiz danas su odali počast i položili cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Tome je prethodio susret gradonačelnika Komšića sa Vilom u prostorijama Gradske uprave. Vila se zahvalio gradonačelniku Komšiću za sve što je administracija Grada Sarajeva učinila da izložba njihovog sugrađanina, fotoreportera Mikela Ruiza „Ne zaboravi“, bude predstavljena u Vijećnici. Izložbu čine 24 fotografije iz vremena opsade Sarajeva, kao i fotografije iz Srebrenice, nastale nakon rata.  
Gradonačelnik Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke, NJ.E. Christiane Constanze Hohmann, te joj poželio uspješan mandatni period. Ambasadorica Hohmann nije krila oduševljenje gradom kao i ljubaznošću njegovih građana. „U glavnom gradu Bosne i Hercegovine osjećam se jako ugodno“, naglasila je ambasadorica. 
Gradonačelnik Komšić večeras u Vijećnici otvorio izložbu fotografija o Sarajevu i Srebrenici pod nazivom „Ne zaboravi“ katalonskog fotoreportera Mikela Ruiza

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić večeras je u Vijećnici otvorio izložbu pod nazivom „Ne zaboravi“ katalonskog fotoreportera Mikela Ruiza iz Girone. Riječ je o 24 fotografije iz vremena opsade Sarajeva, kao i o fotografijama iz Srebrenice, nastalim nakon rata. “Ova izložba ima povijesni značaj ne samo za nas već i za cijelu Europu.  Ruiz ju je koncipirao komparirajući smrt, život, patnju i radost. To smo bili mi, živjeli smo smrt, život, patnju ali i radost – kazao je Komšić i u znak zahvalnosti katalonskom fotoreporteru uručio Medaljon Grada Sarajeva. 
Grad Sarajevo i ove godine nije zaboravio šestmilijarditog stanovnika planete Zemlje, Adnana Mevića

Pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport Ramiz Kadić posjetio je u Visokom Adnana Mevića, šestmilijarditog stanovnika planete Zemlje, koji danas proslavlja 17. rođendan i tom prilikom slavljeniku u ime Grada Sarajeva uručio novčanu pomoć i rođendansku tortu. “Svojim rođenjem Adnan je promovirao državu Bosnu i Hercegovinu, kojoj je bila čast da se baš u njenom glavnom gradu rodi šestmilijarditi stranovnik Planete Zemlje. Grad Sarajevo je preuzeo obavezu da stipendira Adnana do kraja njegovog redovnog školovanja i mi smo tome dosljednji sve ove godine“, istaknuo je Kadić i dodao da bi Grad Sarajevo trebao organizovati proslavu njegovog 18. rođendana.  

Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.