Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Petak, 28.10.2016 13:56 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Novosti

Print   E-mail
Potpisan Sporazum o saradnji Grada Sarajeva i Općine Centar u realizaciji projekta energetske efikasnosti
Sarajevo, 8.9.2011

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisali su danas u Gradskoj upravi Sporazum o saradnji koji se odnosi na implementaciju projekta „Izgradnja kapaciteta za upravljanje energijom u gradovima“. Na osnovu potpisanog Sporazuma, Općina Centar će participirati ustupanjem prostora za smještaj Ureda za upravljanje energijom, a Grad Sarajevo će putem ovog ureda pružiti podršku nadležnim općinskim službama, u cilju racionalnog korištenja energije i energenata u javnim i drugim objektima na području ove općine.

Gradonačelnik Alija Behmen ocijenio je da je potpisivanje ovog sporazuma vrlo važan korak nakon usvajanja Akcionog plana na Gradskom vijeću, a ustupanje prostorija omogućit će da što prije profunkcionira Ured za upravljanje energijom.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević naglasio je kako ovo predstavlja doprinos Općine projektu energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine, te da će Općina Centar ubuduće i na druge načine podržavati ovaj i slične projekte.

„Ključ za realizaciju projekta energetske efikasnosti su sami građani tako da otvaranje ovog ureda u Sarajevu predstavlja ključni korak ka postizanju konačnog cilja u ovom projektu“, istaknuo je Johannes Elle, direktor sektora Otvoreni regionalni fond za JI Evropu pri Njemačkom društvu za međunarodnu saradnju - GIZ. On je također dodao kako Grad Sarajevo u realizaciji projekta energetske efikasnosti predstavlja uzor ostalim gradovima i općinama u Bosni i Hercegovini.

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji, kojem su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Igor Kamočaji i Miroslav Živanović, sekretar Gradske uprave Milorad Kojović, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević, te pomoćnik općinskog načelnika Fahrudin Kurtović i projekt-menadžer u GIZ-u Dubravka Bošnjak, načelnik Dževad Bećirević simbolično je predao ključeve prostorija u ulici Hamdije Kreševljakovića 27 u kojima će biti smješten Ured Grada Sarajeva za upravljanje energijom.

Njegovo otvaranje očekuje se već narednog mjeseca, a u njemu će  biti zaposleni certificirani i referentni eksperti za ovu oblast. [ Nazad ]

Arhiva novosti
<< Septembar 2011 >>
Po Ut Se Če Pe Su Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30