Podrška Grada Sarajeva Centru „Vladimir Nazor“

Podrška Grada Sarajeva Centru „Vladimir Nazor“
  • 20 Jun, 2022

Grad Sarajevo nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom saradnje sa JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.

S ciljem poboljšanja rada i boravka polaznika i učenika, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i direktorica Centra Maida Idrizović danas su potpisale Ugovor o finansijskoj podršci iz Budžeta Grada za ovu godinu. Sredstva će biti iskorištena za opremanje kuhinje Centra.

„Poboljšanje položaja i kvalitete života djece i mladih sa poteškoćama u razvoju zadaća je svih članova društva. Prepoznavanjem njihovih potencijala i radom na njihovom osnaživanju stvorit ćemo uslove za lakše integrisanje u društvo i samostalniji život”, istakla je gradonačelnica Karić.

Poručila je da i ubuduće, sigurno neće izostati podrška Grada Sarajeva koji je 2005. godine Centru „Vladimir Nazor“ dodijelio svoje najveće priznanje - Šestoaprilsku nagradu, zbog nevjerojatno postignutih rezultata, ali i entuzijazma, humanosti i stručnosti njegovih uposlenika.

Direktorica Idrizović se ovom prilikom zahvalila Gradu Sarajevu i gradonačelnici Karić na kontinuiranoj saradnji i potcrtala važnost uloge i zadaće Centra „Vladimir Nazor“ koji će sljedeće godine obilježiti svoj veliki jubilej – 55 godina djelovanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj