Grad Sarajevo spreman za saradnju u razvojnim projektima sa gradom Nur-Sultanom

Grad Sarajevo spreman za saradnju u razvojnim projektima sa gradom Nur-Sultanom
  • 29 Oct, 2019

Grad Sarajevo spreman je za saradnju u razvojnim projektima sa gradom Nur-Sultanom, glavnim gradom Kazahstana, poručeno je danas tokom sastanka sa Altay Kulginovim, gradonačelnikom Nursultana.

Susret je održan na marginama poslovnog samita zemalja Zapadnog Balkana i Kazahstana koji se naredna tri dana održava u “Astana International Financial Centru” u Nur-Sultanu.

“Pozvao sam novoizabranog gradonačelnika Nur-Sultana, glavnog grada Kazahstana, da posjeti Bosnu i Hercegovinu i naš glavni grad. Postoji veliki prostor da pojačamo saradnju, ne samo u oblasti kulture i obrazovanja nego i razvojnim oblastima”, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


Zemlja domaćin ubrzano se razvija koristeći ne samo velike prirodne resurse, što pruža ozbiljnu šansu za saradnju na obostranu korist.

Susret je organiziran nakon što je u Nur-Sultanu prije nešto više od mjesec boravio Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda BiH.

Kulignov je gradonačelnika upoznao o novim idejama u razvoju glavnog grada Kazahstana koji se posljednju deceniju i pol razvija nevjerovatnom brzinom.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj