Amel Tuka sportista godine, Skaki i Vukoviću posebna zahvalnica za EYOF

Amel Tuka sportista godine, Skaki i Vukoviću posebna zahvalnica za EYOF
  • 06 Dec, 2019

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka proglašen je za sportistu godine u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Tuka je briljirao u ovoj sezoni, koju je krunisao osvajanjem srebrene medalje u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Amel Tuka osvojio je priznanje i za najboljeg sportistu u seniorskoj konkurenciji, ispred Nedžada Husića (taekwondo), Hamze Turulje (karate) i Hamze Čajića (karate).

FNA_114347.jpg - Amel Tuka sportista godine u izboru OKBiH

Posebna zahvalnica uručena je Abdulahu Skaki, gradonačelniku Sarajeva i Nenadu Vukoviću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva za njihov doprinos i uspješnu realizaciju Evropskog omladinskog zimskog festivala  EYOF-a.

- Bila mi je izuzetna čast na ceremoniji Izbora sportista godine BiH u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH primiti zahvalnicu za uspješnu realizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade. Zajedno sa Izetom Rađom, Marijanom Kvesićem, Sinišom Kisićem, Saidom Fazlagićem, Nenadom Vukovićem podsjetili smo se šta je EYOF značio za državu, za mlade, za sve nas. EYOF će ostati svijetli trenutak naše historije. Ponosan sam na ono što smo zajednički uradili. Čestitam Amelu Tuki i svim sportistima i ekipama koje su nagrađene - istakao je Skaka.

skaka zahvalnica.jpg - Amel Tuka sportista godine u izboru OKBiH

Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji proglašena je džudistkinja Larisa Cerić, a u konkurenciji su bile i biciklistkinja Lejla Tanović i atletičarka Jelena Gajić.

Branislav Crnogorac (džudo) dobio je nagradu za najboljeg trenera u 2019. godini, dok su priznanja za najbolje sportiste u juniorskoj konkurenciji dobili džudistkinja Anđela Samardžić i džudist Toni Miletić.

Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine je najbolja državna selekcija u 2019., a taekwondo klub Novi Grad najuspješniji sportski klub.

Olimpijski komitet BiH dodijelio je i specijalne nagrade, pa je Specijalnu nagradu MOK-a dobila bivša košarkašica Razija Mujanović, a Ibrahim Krehić (košarka) i Anto Dafinić (stoni tenis) specijalnu nagradu za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta. 

Specijalna nagrada promotori sporta dodijeljena je Specijalnoj olimpijadi BiH, Kickboxing savezu BiH, Mili Matijeviću, Branislavu Paviću, Hanifi Terzić i Emiru Baraliću, a specijalnu nagradu za sportistu ili ekipu iz porodice neolimpijskih sportova dobili su Hasan Sejdinović (Specijalna olimpijada), Selma Baltić (kickboxing), Igor Emkić (kickboxing), Edin Vučelj (kickoxing) i Sanjin Pehlivanović (bilijar).

Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat dodijeljena je Azri Dedić (ID džudo) i Anđeli Stojić (karate), Vedad Karić je dobio nagradu za fair-play, a Haris Mrkonja i Dragiša Ćorsović za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti.

Za uspješan dugogodišnji trenerski rad nagrađen je Neđo Đurović (atletika), priznanje ambasador sporta BiH dobili su Milanko Mučibabić, Enver Marić i Sejfo Šehović, dok je Specijalna nagrada za vrhunski trenerski rezultat dodijeljena treneru bh. atletičara Amela Tuke, Đovaniju Gidiniju.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj