Javni doček Nove godine u Sarajevu: Ilma Karahmet i Željko Joksimović

Javni doček Nove godine u Sarajevu: Ilma Karahmet i Željko Joksimović
  • 19 Dec, 2019

Javni doček Nove godine u “Sarajevu, novogodišnjem centru regije”, ponovo će privući desetine hiljada Sarajlija i turista koje će u 2020. godinu uvesti Željko Joksimović.

Uvertiru u koncert ove regionalne muzičke zvijezde, napravit će mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet.

“Velika mi je čast nastupiti na Javnom dočeku Nove godine u Sarajevu. Ukazano mi je ogromno povjerenje i potrudit ću se da to opravdam pred publikom koja će posjetiti naše Sarajevo. Želim se zahvaliti gradonačelniku, gospodinu Abdulahu Skaki, koji podržava mlade talente iz Bosne i Hercegovine, kao i cijeloj Gradskoj upravi”, istakla je.

ilma.jpg - Javni doček Nove godine u Sarajevu: Ilma Karahmet i Željko Joksimović

Novogodišnja zabava se vraća na Trg BiH gdje su spektakle već pravili Dino Merlin i Zdravko Čolić, a zvijezda ovogodišnjeg dočeka u Sarajevu se intenzivno priprema za nastup kojim želi opravdati očekivanja publike i visoke standarde koji su postavljeni prethodnih godina.

Tradicionalno će 30. decembra, noć uoči dočeka Nove godine, biti upriličen koncert klasične muzike pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, ovog puta ispred Vječne vatre, a na istom će mjestu 1. januara 2020. godine nastupiti kultni bend Zabranjeno pušenje.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj