U organizaciji Povijesnog muzeja BiH: Sarajevo domaćin izložbe "World Press Photo"

U organizaciji Povijesnog muzeja BiH: Sarajevo domaćin izložbe "World Press Photo"
  • 29 Sep, 2020

Povijesni muzej Bosne i Hercegovine je domaćin i organizator svjetski prestižne izložbe "World Press Photo", koja će se na platou muzeja moći pogledati od 1. do 22. listopada 2020. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Izložba prikazuje najuspješnije fotografije pobjednika natjecanja "World Press Photo" iz domena foto-žurnalizma za ovu godinu.

Natjecanje koje se organizira od 1955. godine odaje priznanje profesionalnim fotografima za najbolju fotografiju u određenoj kategoriji. Fotografije su prezentirane kao samostalne ili u obliku priča u osam kategorija.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 4.282 fotografa iz 125 zemalja – s ukupno 73.996 fotografije. Kroz prikazane fotografije posjetitelji će imati priliku da vide prizore koji rekontekstualiziraju aktualne probleme suvremenog društva.

Od 2019. godine, pored ostalih, postoji i nagrada za foto-priču godine, koja odaje priznanje fotografu čija kreativnost i vještine vizualno predstavljaju priču od velikog dokumentarnog značaja.

Nagrađene fotografije prezentirane su na putujućoj izložbi u 120 gradova i 50 zemalja tijekom godine, a pogledalo ju je više od četiri milijuna ljudi u svijetu.

Sarajevska izložba realizira se uz pomoć Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj