Gradonačelnik Sarajeva ugostio gradonačelnika Burse: Suradnja dva grada pobratima već 41 godinu

Gradonačelnik Sarajeva ugostio gradonačelnika Burse: Suradnja dva grada pobratima već 41 godinu
  • 17 Oct, 2020

Izaslanstvo turskog pobratimskog Grada Burse koje predvodi gradonačelnik Alinur Aktaş, boravi u dvodnevnoj posjeti Sarajevu.

Gradonačelnici Alinur Aktaş i Abdulah Skaka su na prijemu u Vijećnici razgovarali o dosadašnjoj i nastavku suradnje gradova pobratima koji imaju, kako je istaknuto, komplementarne prednosti i ogroman potencijal za suradnju na obostranu korist njihovih građana.

“Grad Bursa spada u jedne od najstarijih pobratimskih gradova Sarajeva, 41 godinu mi smo bratski gradovi, a prošle godine, na 40 godišnjicu mi smo taj sporazum ratificirali i potvrdili naše opredjeljenje sa željom za nastavak kvalitetne suradnje" istaknuo je Skaka i naglasio kako je Grad Bursa jedan od najvećih donatora kad je u pitanju obnova starih građevina u Gradu Sarajevu, posebice na Baščaršiji.

S druge strane Grad Sarajevo je izgradio repliku Sebilja u Gradu Bursi. Gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je kako su Dani Grada Sarajeva u Bursi i Dani Grada Burse u Sarajevu trebali ovog svibnja i lipnja biti organizirani u ovim gradovima, međutim to se nije zbilo zbog pandemije koronavirusa.

"Administracija Grada Sarajeva nastavit će sa jačanjem veza sa pobratimskim gradovima s naglaskom na gradove u Turskoj, a među njima i najstarijim gradom Bursom”, istaknuo je Skaka.

Gradonačelnik Burse Alinur Aktaş izrazio je duboku zahvalnost gradonačelniku Sarajeva na srdačnoj dobrodošlici, tradicionalno dobrim odnosima i zajedničkim projektima na kojima uspješno rade. Istaknuo je kako u dvodnevnoj posjeti Sarajevu boravi zajedno s predstavnicima poslovnog svijeta iz Turske, kako bi u Sarajevu uspostavili nove suradnje.

"Kod nas u Turskoj se kad nešto napuni 41 godinu, kaže četrdeset i jedan put masallah, a veza između ova dva grada traje 41 godinu. Tako da, masalllah po četrdeset i jedan put, i želimo da našu suradnju nastavimo. Naša je želja da što više uvežemo naše industrijalce i poslovne ljude iz Burse s BiH, prvenstveno sa Sarajevom, našim bratskim gradom i da na taj način formiramo jednu poslovnu infrastrukturu za daljnju suradnju", naglasio je Aktaş.

Nazočnim medijima poručio je kako u narednom razdoblju Bursa ima u planu da realizira edukacije za žene o kaligrafiji i ebru slikanju.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj