Financijska potpora Općine Centar institucijama kulture

Financijska potpora Općine Centar institucijama kulture
  • 28 Oct, 2020

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike institucija kulture kojima su iz Proračuna ove lokalne zajednice dodijeljena sredstva za pomoć i potporu u radu. 

Sredstva su dodijeljena Muzeju književnosti i kazališne umjetnosti, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Kamernom teatru 55, Olimpijskom muzeju i Galeriji Preporod.
Prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava, načelnik Ajnadžić je naglasio da, iako nema nadležnosti u području kulture, Općina Centar svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog proračuna za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti.

- Sukladno mogućnostima, potporu institucijama kulture nastavit ćemo i u narednom razdoblju - poručio je Ajnadžić.

Uz riječi zahvalnosti ravnatelj Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović je istaknuo da je Općina Centar jedna od rijetkih institucija koja ima sluha za potrebe ustanova kulture, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- I ranije smo imali potporu Općine Centar i veliko hvala na ovoj donaciji koja će nam biti od velike koristi. Sredstva planiramo utrošiti za nabavku tonske i video opreme koja je u izuzetno lošem stanju i nije obnavljana već dulje vremensko razdoblje, kazao je Hadžihafizbegović.

Ravnatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice Ismet Ovčina kazao je da Općina Centar najviše razumije potrebe institucija kulture.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj