Muzej književnosti i kazališne umjetnosti BiH: Uskoro otvaranje izložbe koja predstavlja glumce ASUS

Muzej književnosti i kazališne umjetnosti BiH: Uskoro otvaranje izložbe koja predstavlja glumce ASUS
  • 14 Dec, 2020

U okviru izložbe "Ovdje i sada" koja će biti otvorena 19. prosinca u 19 sati u Muzeju književnosti i kazališne umjetnosti BiH bit će predstavljeni 31 glumac i glumica Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Njihov umjetnički izražaj prikazan je kroz objektiv fotografkinje Zlate Hodžić i plakate predstava grafičkog dizajnera Ismara Žalice, čiji su zajednički napori satkani u umjetnost koju stvaraju.

Izložba je rezultat projekta Ifete Lihić i Amine Hujdur u suradnji s umjetnicima Zlatom Hodžić i Ismarom Žalicom koji ima za cilj propitati stanje umjetnosti i kulture kada je riječ o mladim glumcima i glumicama Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, ali i bosanskohercegovačke umjetničke scene općenito.

Ovo je ujedno i pilot projekt Muzeja književnosti i kazališne umjetnosti BiH u sklopu modula “U potrazi za novom publikom” koji planira nastaviti realizaciju propitujući stanje na književno-umjetničkoj i kulturnoj sceni Bosne i Hercegovine, kroz promociju novih alternativnih formi umjetničkog izražaja.

Izložba će predstaviti portrete i rad glumaca i glumica Lejle Pajić, Ide Keškić, Denija Mešića, Nedima Džinovića, Ive Šimić, Dine Bajrovića, Lazara Dragojevića, Martine Mandek, Nadine Mičić, Anje Drljević, Filipa Radovanovića, Ivone Baković, Fatime Kazazić-Obad, Tee Šimić, Kerima Čutune, Ene Husić, Almira Zoletića, Simonide Mandić, Matee Mavrak, Anete Grabovac, Amile Terzimehić, Matee Marušić, Aleša Kranjeca, Marka Braića, Ene Kurtalić, Zorana Dragićevića, Maje Mirele Jurić, Nadie Cvitanović, Edisa Bilića, Karle Matošić i Lidije Kordić.

Izložbu možete posjetiti do 31. prosinca 2020. godine radnim danima i subotom od 10:00 do 17:00 sati.

Događaj je podržala Općina Centar.

Molimo sve posjetitelje da poštuju propisane epidemiološke mjere.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj