Film Pjera Žalice "Koncentriraj se baba" od 18. siječnja dostupan online

Film Pjera Žalice "Koncentriraj se baba" od 18. siječnja dostupan online
  • 14 Jan, 2021

Film Pjera Žalice “Koncentriraj se, baba” s najpoznatijim glumcima regije, od 18. siječnja bit će dostupan online za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Prošlogodišnji 26. Sarajevo Film Festival (2020.) otvoren je svjetskom premijerom filma “Koncentriraj se, baba”, koji je na festivalu zabilježio rekordnu gledanost: u prva dva sata film je gledalo više od 14.000 ljudi u 42 zemlje. 

Kako se navodi u saopćenju, radnja filma događa se u travnju 1992. godine. Brojna se obitelj, razbacana po cijeloj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza obiteljskog ljekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike obiteljske kuće u Sarajevu. Baba i posljednjim uzdasima svojski sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Intrige i spletkarenje na štetu jedne od sestara ovoj obitelji su važnije od jasnih, zastrašujućih znakova nadolazeće kataklizme. Kada je, na koncu, prevara otkrivena, već je kasno.

U filmu glume Mira Banjac, Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija. 

Pjeru Žalici ovo je treći igrani film, nakon filmova “Gori vatra” (2003.) i “Kod amidže Idriza” (2004.).

Na Ondemand.kinomeetingpoint.ba do kraja mjeseca dostupni su i filmovi “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), “Mare” Andree Štake (dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu) i “Otac” Srđana Golubovića (dostupan u Bosni i Hercegovini i Sloveniji).

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj