Na cestama u BiH snijeg pravi velike probleme, evo gdje je promet obustavljen

Na cestama u BiH snijeg pravi velike probleme, evo gdje je promet obustavljen
  • 17 Jan, 2021

Prema prikupljenim podacima ovoga jutra prometuje se po mokrom i mjestimice klizavom kolovozu, a u višim predjelima kolovoz je mjestimice zasniježen.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnoj cesti Klašnice-Laktaši, zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autocestu.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj