Hotel "Vidikovac"

Hotel "Vidikovac"
  • 04 Nov, 2019

Radi se o obnovi kultnog ugostiteljskog objekta "Vidikovac" koji će biti izgrađen u samoj blizini dolazne postaje Trebevićke žičare.

Idejno rješenje budućeg objekta uradio je arhitektonski studio Amira Vuka kao poklon gradu. Arhitekta je idejno rješenje ovoga objekta osmislio kao nasukani "kruzer" u zelenilu. 

Objekt bi se sastojao od tri etaže. Činio bi ga hotel s više od 30 soba, restoran, kave slastičarna, suvenirnica, spa centar, kongresna dvorana, garaža i drugi prateći sadržaji. 

- Na početku našeg mandata dali smo jasnu viziju, a to je da ćemo Trebević vratiti Sarajlijama i da ćemo od Trebevića napraviti najveći park prirode dostupan za sve građane Sarajeva i turiste - istaknuo  je Abdulah Skaka.

Prema relevantnim procjenama, od otvaranja žičare do danas, Trebević je posjetilo više od milijun ljudi, domaćih i stranih turista. 

Glavna atrakcija hotela "Vidikovac" bit će krov s prekrasnim pogledom na Sarajevo, a na drugoj razini su kabine za spavanje. Turisti će moći uživati u vidikovcu s kojeg će moći promatrati Sarajevo i Trebević.

Osim hotela, Grad Sarajevo će izdvojiti i 500.000 KM za ski-stazu koja je neodvojiva cjelina sa žičarom i hotelom "Vidikovac", a riječ je o dugogodišnjim projektima.

Ukupni nacrt proračuna Grada Sarajeva za 2019. je 18.372.170 KM. Samo za kapitalne projekte u koje spadaju i ovi izdvojit će se 4.360.000,00 KM.

-  Pred nama su godine koje će pokazati da se naša vizija isplatila. Informacija da je javno poduzeće koje smo utemeljili za potrebe upravljanja Trebevićkom žičarom ostvarilo više od 4 miliona KM, kaže da nismo pogriješili u procjenama i da je ovo jako dobra investicija - kazao je Skaka. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj