Izaslanstvo Grada Istanbula u uzvratnoj posjeti Sarajevu

Izaslanstvo Grada Istanbula u uzvratnoj posjeti Sarajevu
  • 14 Sep, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić te zamjenicom predsjedatelja Gradskog vijeća Mirelom Džehverović, u Vijećnici ugostila višečlano izaslanstvo Grada Istanbula predvođeno zamjenikom generalnog tajnika, Mahirom Polatom.

Nastavak je to razgovora i dogovora postignutih tijekom nedavne službene posjete gradonačelnice Karić ovom pobratimskom turskom gradu.

„Susreti naših administracija koji su se zbili u roku od samo dva mjeseca, potvrda su naše spremnosti da projekte koje usuglasimo što prije i realiziramo. Sada sam sigurna da ćemo razmjenom iskustava i uz potporu izuzetnih potencijala i resursa naša dva grada osnažiti suradnju na obostranu korist građana Sarajeva i Istanbula”, istaknula je gradonačelnica Karić.

U fokusu današnjeg prijema bila je konkretna potpora Grada Istanbula infrastrukturnim projektima i zaštiti kulturno-povijesnog naslijeđa našeg grada.

Nakon prijema, izaslanstvo Grada Istanbula je s domaćinom obišlo Bijelu tabiju kako bi dogovorili aktivnosti vezane za obnovu i restauraciju ovog vrijednog kulturno-povijesnog spomenika. Gosti iz Istanbula su imali susret s menadžmentom KJKP “Park” te posjetili Udrugu “Oaza”, s obzirom da su iskazali interes da urede obližnji park sa sadržajima koji će biti prilagođeni štićenicima ove udruge.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj