Povodom 18. rujna - Dana oslobođenja: Haris Bašić posjetio Goražde

Povodom 18. rujna - Dana oslobođenja: Haris Bašić posjetio Goražde
  • 18 Sep, 2021

Povodom obilježavanja 18. rujna - Dana oslobođenja BPK Goražde i Grada Goražde, ovaj herojski grad je u ime izaslanstva Grada Sarajeva posjetio zamjenik gradonačelnice Haris Bašić.

Uputio je iskrene čestitke svim građanima, gradonačelniku Ernestu Imamoviću te premijerki BPK-a Aidi Obuća.

Izaslanstva su odala počast i položila cvijeće na Šehidskom mezarju i partizanskom Spomen obilježju u Kolijevkama, poginulim pripadnicima Policije i ubijenoj djeci Goražda.

“Hvala vam što ste se odazvali našem pozivu. Ovo je za sve nas poseban nadnevak koji simbolizira otpor, pobjedu i opstanak ovih krajeva u najtežim vremenima”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Imamović.

Održana je Svečana akademija gdje su uz prigodna obraćanja dodijeljena kantonalna i priznanja Grada Goražda.

Sinoć je u okviru manifestacije premijerno prikazan i dokumentarni film o komandantu Zaimu Imamoviću, ocu aktualnog gradonačelnika Goražda, a koji je jedan od aktera:

“Ono što je otac rahmetli bio u ratu, vi ga poznajete kao zapovjednika, a ja ga poznajem kao oca, je priča o svim ljudima ovdje i herojskoj obrani naše države.”

“Zaim, čovjek s osmijehom” ponovno će biti prikazan večeras od 20 sati u velikoj dvorani CZK Goražde i platou ispred Spomen obilježja ubijenoj djeci.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj