Benjamina Karić u Vijećnici domaćin novom šefu austrijske diplomacije, Michaelu Linhartu

Benjamina Karić u Vijećnici domaćin novom šefu austrijske diplomacije, Michaelu Linhartu
  • 14 Oct, 2021

Dijelom zvaničnog programa bilateralne radne posjete Sarajevu ministra za europske i međunarodne poslove Republike Austrije Michaela Linharta, bio je i obilazak sarajevske Vijećnice.

Domaćin Linhartu koji je početkom ovoga tjedna preuzeo dužnost novog šefa austrijske diplomacije, bila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Poželjela mu je uspjeh u novoj diplomatskoj misiji i dobrodošlicu u glavni grad Bosne i Hercegovine, podsjećajući na to da je mjesto njihovog susreta jedan od najljepših i najreprezentativnijih objekata iz austrougarskog razdoblja u Bosni i Hercegovini koji je, nakon obnove, svečano otvoren upravo koncertom Bečke filharmonije.

“Republika Austrija je naša osvjedočeno prijateljska zemlja i mi vas uvijek rado i srdačno dočekujemo. Današnju kurtoaznu posjetu smatram još jednim pokazateljem dobrih bilateralnih odnosa Sarajeva i Beča, ali i naših država koje veže tradicionalno prijateljstvo i uspješna suradnja”, kazala je gradonačelnica, napomenuvši da je dokaz tome značajan iznos koji je ova europska zemlja donirala za obnovu Vijećnice.

„Sretni smo da BiH i Austrija imaju specijalne diplomatske odnose te da možemo pomoći BiH na putu ka Europskoj uniji”, poručio je Linhart, zahvalivši gradonačelnici Karić na srdačnom dočeku i ugodnom razgovoru.

Planirano je da tijekom boravka u bosanskohercegovačkoj prijestolnici, koja je ujedno njegova prva službena posjeta, ima razgovore i s bh. dužnosnicima i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj