Izdata urbanistička suglasnost za izgradnju muzeja Ars Aevi

Izdata urbanistička suglasnost za izgradnju muzeja Ars Aevi
  • 13 Jan, 2022

Ohrabrujuća i lijepa vijest za projekt Ars Aevi i njegovu izuzetno vrijednu umjetničku kolekciju.

Općina Novo Sarajevo izdala je urbanističku suglasnost, i to samo mjesec i po dana nakon potpisivanja Sporazuma o implementaciji projekta gradnje Muzeja suvremene umjetnosti Ars Aevi na Marijin Dvoru.

To šalje jednu snažnu poruku da je Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo, u partnerskom odnosu i s drugim institucijama, pokrenuo ovaj važan proces koji vodi ka izgradnji muzeja, i to u blizini Povijesnog i Zemaljskog muzeja, čime bi Sarajevo dobilo jedinstvenu četvrt muzeja.

Sljedeći korak je raspisivanje tendera za izradu glavnog projekta koji će financijski podržati Talijanska razvojna agencija i Veleposlanstvo Republike Italije.

Jedna od najvrjednijih zbirki u Jugoistočnoj Europi, koju čini 150 umjetničkih djela najpoznatijih umjetnika suvremene umjetnosti, trenutno je smještena u Vijećnici.

Sjetimo se samo riječi talijanskog veleposlanika Ruggera Corriasa, koji je za vrijeme mandata u našem gradu i zemlji istaknuo da Sarajevo može postati balkanski Bilbao, sa svojim 'Guggenheim'-om kojeg je projektirao Renzo Piano i s djelima najvećih imena suvremene umjetnosti.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj