Zamjenica gradonačelnice Margetić na Okruglom stolu Budućnost olimpijskog naslijeđa

Zamjenica gradonačelnice Margetić na Okruglom stolu Budućnost olimpijskog naslijeđa
  • 24 Jun, 2022

Zamjenica gradonačelnice Sarajeva Anja Margetić sudjelovala je u radu Okruglog stola organiziranog na temu Budućnost olimpijskog naslijeđa.

Istaknuvši značaj teme, zamjenica gradonačelnice je u svom obraćanju naglasila da „ovaj grad sa svojim olimpijskim iskustvom i znanjem na najbolji način može da iznese izazov zvani olimpijska zaostavština.

„Sve ono što uložimo i učinimo, trebamo smatrati investicijom u budućnost koja će se višestruko vratiti našim i generacijama koje dolaze. Pogotovo mladima moramo pričati, stalno ih podsjećati, da se u njihovom gradu dogodio jedan tako nemjerljivo veliki povijesni događaj. To je naša i zadaća i obveza!“, kazala je Margetić, te podvukla da je Sarajevo olimpijski grad i da mora biti centar olimpijskog sporta u BiH.

Događaj su inicirale sarajevske arhitektice Erna Husukić i Emina Zejnilović Zebić, čiji je projekt „Nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984.: prostori rata, sjećanja i vizija“, jedan od 5 projekata kojeg je odobrio Olimpijski centar za istraživanje pri Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Ovo je prvi projekt ove vrste iz naše zemlje kojeg financira MOK.

 

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj