Kontinuirana potpora Grada Sarajeva vjerskim zajednicama

Kontinuirana potpora Grada Sarajeva vjerskim zajednicama
  • 27 Jun, 2022

Grad Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja financijske potpore vjerskim zajednicama i crkvama.

Danas je u to ime gradonačelnica Benjamina Karić potpisala ugovore o korištenju sredstava iz Proračuna za 2022. godinu u iznosu od 100.000 KM.

Karić ističe da će napori aktualne administracije uvijek biti usmjereni ka unaprjeđenju suradnje i zajedničkih aktivnosti Grada i nadležnih tijela Crkava i vjerskih zajednica u BiH.

“Multikulturalnost je naš način života, a zajedništvo i tolerancija vjekovna tradicija ovog grada. Vaša uloga u njenom očuvanju i upućenosti jednih na druge, od nemjerljivog je značaja. Obveza svih razina vlasti trebala bi biti potpora vašem djelovanju, a samim tim i zaštiti vrijednih objekata našeg bogatog kulturno-povijesnog naslijeđa”, kazala je gradonačelnica, te nazočnim zahvalila na promociji i baštinjenju multietničkih vrijednosti Sarajeva.

Ugovori su potpisani s predstavnicima Židovske zajednice BiH, Islamske zajednice u BiH, Studentskog centra IZ u BiH, Srpske pravoslavne crkvene općine Sarajevo, Srpske pravoslavne crkvene općine Dolačka, Saborne crkve rođenja Presvete Bogorodice, Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, Župe Presvetog Trojstva, Župe Sv. Franje Asiškog i Katedrale Srca Isusova.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj