Postavljen kontejner za trijažu pacijenata ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo

Postavljen kontejner za trijažu pacijenata ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo
  • 02 Apr, 2020

Stožer civilne zaštite Općine Novo Sarajevo, na čelu s općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, s ciljem da se spriječi širenje korona virusa i poveća stupanj zdravstvene zaštite stanovništva, osigurao je kontejner za trijažu pacijenta koji je postavljen ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo.

“S obzirom da je Dom zdravlja Novo Sarajevo dio organizacijske strukture općinskog Stožera civilne zaštite i da praktično sve što se ovdje zbiva možemo definirati kao prvu liniju obrane u borbi protiv koronavirusa, cilj nam je, prije svega, poboljšati higijensko-epidemiološku situaciju i stvoriti što bolje uvjete za ljude koji ovdje rade. To je značajan napredak u odnosu kako i gdje je do sada radilo medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove” naglasio je, ovom prilikom, komandant općinskog Stožera civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Podsjećamo, u prethodnom mjesecu, Službi prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo uručeno je sanitetsko vozilo u vrijednosti 90.000 KM i neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale i dezinfekcijska sredstva, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj