Zakupci u općini Centar oslobođeni plaćanja najamnina od 1. travnja

Zakupci u općini Centar oslobođeni plaćanja najamnina od 1. travnja
  • 07 Apr, 2020

Općinsko vijeće Centar Sarajevo u utorak 7. travnja 2020. godine održalo je elektronsku sjednicu gdje su između ostalog, zbog prirodne i druge nesreće uzrokovane koronavirusom, razmatrani prijedlozi odluka o umanjenju/oslobađanju naknade za zakup gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu pijace Sirano, odluka o oslobađanju/umanjenju obveze plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostorija Općine Centar, te informacija o oslobađanju zakupa javnih površina na području općine Centar.

Vijećnici su usvojili navedene prijedloge, pa su tako Zakupci gradskog građevinskog zemljišta koji temeljem Odluke o načinu i uvjetima raspolaganja gradskim građevinskim zemljištem na lokalitetu pijace Sirano imaju zaključene ugovore o zakupu zemljišta s Općinom, kao zakupodavcem, oslobođeni obveze plaćanja naknade za zakup zemljišta, počevši od 1. travnja 2020. godine pa sve dok je na snazi Odluka Vlade Kantona Sarajevo o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom.

I zakupci poslovnih prostorija, koji imaju zaključene ugovore o zakupu s Općinom, kao zakupodavcem, oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine, počevši od 1. travnja 2020. godine sve dok je na snazi gore navedena Odluka Vlade Kantona Sarajevo.

Na ovaj način počela je implementacija prvog seta mjera iz nadležnosti Općine kojim se izravno daju potpora očuvanju biznisa, a time i radnih mjesta.

Pored toga, načelnik Ajnadžić je prihvatio inicijativu vijećnika da se u narednom razdoblju zakupci poslovnih prostora, kao i javnih površina, oslobode plaćanja zakupnine u iznosu od 50 posto, za ožujak mjesect, a imajući u vidu Odluku Vlade Kantona Sarajevo kojima je zabranjeno obavljanje najvećeg dijela gospodarskih djelatnosti.

Načelnik je također prihvatio inicijativu vijećnika da se u suradnji s KJKP „Tržnice“ iznađe najpovoljniji model oslobađanja od zakupa za trgovce koji zakupljuju prostor na lokalitetu pijace Ciglane.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj