BIHAMK: Slabiji promet vozila, u višim predjelima poledica

BIHAMK: Slabiji promet vozila, u višim predjelima poledica
  • 08 Apr, 2020

SARAJEVO, 8. travnja (FENA) - Na cestama u BiH ovog jutra prometuje se po suhom kolovozu, dok je u višim predjelima zbog niske jutarnje temperature moguća mjestimična poledica. Promet vozila je slabiji, a molimo vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćava BIHAMK.

Zbog radova na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autocesti A-1, prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnoj cesti Priboj-Sapna (dionici Rastošnica-Goduš) danas i naredna dva dana (08.-10.04.) zbog sanacijskih radova promet će biti obustavljen od 07 do 19 sati. Za vrijeme ove obustave u funkciji su alternativni pravci Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), promet je od 09 do 15 sati obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 do 05 sati ujutro.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema duljih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO stožera u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 sati do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel zatvoren. Za vrijeme zabrane odvijanja prometa, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj