BIHAMK: Pojačan promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

BIHAMK: Pojačan promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška
  • 09 Apr, 2020

SARAJEVO, 9. travnja (FENA) - Vremenski uvjeti jutros su povoljni i prometuje se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost i slabiji promet vozila.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno do 15. travnja.

U tijeku su radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autocesti A-1. Za vrijeme ovih radova prometuje se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnoj cesti Priboj-Sapna (dionici Rastošnica-Goduš) danas i sutra, zbog sanacijskih radova, promet se obustavlja u vremenu od 07 do 19 sati. Za vrijeme ove obustave u funkciji su alternativni pravci Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici,  osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO stožera u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20.00 do 05.00 sati ujutro.

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj