BIHAMK: Stanje na bh. cestama ovog jutra

BIHAMK: Stanje na bh. cestama ovog jutra
  • 11 May, 2020

Na magistralnoj cesti Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuje se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu regulaciju (semafori).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoceste A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), prometuje se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na izlazu iz Doboja (smjer prema autocesti i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacijski radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacijskih radova svaki dan, osim nedjelje, promet se obustavlja od 08 do 16 sati. Iza 16 sati u funkciji je jedna traka (naizmjenično propuštanje vozila).

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 sati do 21 sati prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel zatvoren. Za vrijeme zabrane odvijanja prometa, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih cesta s aktualnim sanacijskim radovima izdvajamo ceste: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema duljih zadržavanja.

Apeliramo na vozače da voze opreznije i da se obvezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj