Na GP Bosanska Gradiška pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz BiH

Na GP Bosanska Gradiška pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz BiH
  • 11 May, 2020

SARAJEVO, 11. svibnja (FENA) - Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoceste A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), prometuje se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na magistralnoj cesti Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuje se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori)

Na magistralnoj cesti Doboj-Derventa (dionici Johovac-Rudanka) izvode se sanacijski radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacijskih radova svaki dan, osim nedjelje, promet se obustavlja od 08 do 16 sati. Iza 16 sati u funkciji je jedna traka (naizmjenično propuštanje vozila).

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 sati do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel zatvoren. Za vrijeme zabrane odvijanja prometa, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih cesta s aktualnim sanacijskim radovima izdvajaju se ceste: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema duljih zadržavanja.

Apelira se na vozače da voze opreznije i da se obvezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj