BIHAMK: Pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz BiH

BIHAMK: Pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz BiH
  • 12 May, 2020

SARAJEVO, 12. svibnja (FENA) - Na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje kroz tunel Ormanica od danas je obustavljen promet. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjeravaju se novoizgrađenom prometnicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalna cesta (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i prometnicu Srnice Donje-Špionica.

Na magistralnoj cesti Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuje se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoceste A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, promet je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Na magistralnoj cesti Doboj-Derventa  (dionici Johovac-Rudanka) izvode se sanacijski radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 sati do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel zatvoren. Za vrijeme zabrane odvijanja prometa, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf, promet je obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacijskih radova svaki dan, osim nedjelje, promet se obustavlja od 08 do 16 sati. Iza 16 sati u funkciji je jedna traka (naizmjenično propuštanje vozila).

Pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema duljih zadržavanja, saopćava BIHAMK.

Apeliramo na vozače da voze opreznije i da se obvezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj