Gradonačelnik Skaka tijekom posjete: Grad Sarajevo će pomoći Zemaljskom muzeju!

Gradonačelnik Skaka tijekom posjete: Grad Sarajevo će pomoći Zemaljskom muzeju!
  • 22 May, 2020

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka boravio je u radnoj posjeti Zemaljskog muzeju gdje je razgovarao s ravnateljem Mirsadom Sijarićem. Grad Sarajevo ima kontinuiranu i institucionalnu suradnju sa Zemaljskim muzejom, a posebno kroz realizaciju zajedničkih projekata.

No, kako je istaknuo gradonačelnik Skaka tijekom razgovora, svima je poznato da je potrebno trajno riješiti pitanje ove najznačajnije muzejske ustanove u Bosni i Hercegovini. Dogovorena je i realizacija konkretne pomoći, o čemu će biti više riječi u narednim danima.

“Grad Sarajevo će uvijek biti na strani Zemaljskog muzeja, u to nema nikakve sumnje. Pronalazimo modalitete na koji način će Grad i ove godine pomoći rad Muzeja. Sramotno je da smo došli u ovu situaciju. Međutim, jasno je da ovdje moramo imati sustavno rješenje koje će trajno osigurati ne samo opstanak nego i razvoj ove institucije. Mi ćemo svakako biti dio rješenja”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Ravnatelj Mirsad Sijarić je tijekom sastanka naglasio važnost nesmetanog funkcioniranja Zemaljskog muzeja, ističući da je on ovih dana ponovo otvorio svoja vrata, nakon što je zatvoren rad zbog pandemije.

“Ohrabreni smo voljom Grada Sarajeva i gradonačelnika da intenziviramo i evo konkretiziramo suradnju. Uvjeren sam da će ono što smo danas dogovorili biti u interesu ne samo Muzeja i Grada nego i svih građana. Naši timovi će u narednih nekoliko dana precizirati detalje i krenuti u realizaciju”, dodao je Sijarić.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj