Željeznice FBiH od 1. lipnja uspostavljaju putnički prijevoz u lokalnom prometu

Željeznice FBiH od 1. lipnja uspostavljaju putnički prijevoz u lokalnom prometu
  • 22 May, 2020

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine od 01.06.2020. godine uspostavljaju željeznički putnički prijevoz u lokalnom prometu, a vlakovi će voziti sukladno izmijenjenom redu vožnje.

Sukladno preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog stožera civilne zaštite, a u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19, putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra, te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak, kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

Željeznice FBiH su u vozove (garniture i vagone) postavile dozatore s dezinfekcijskim sredstvom, te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke.

Također, sukladno preporukama, u garniture i vagone su postavljeni plakati u cilju edukcije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a ŽFBiH će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Više o redu vožnje, zainteresirani mogu pronaći na službenoj internet stranici Željeznica FBiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj