Od 1. lipnja prvi komercijalni letovi na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo

Od 1. lipnja prvi komercijalni letovi na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo
  • 25 May, 2020
Prvi putnici koji će 1.lipnja u jutarnjim satima sletjeti na sarajevsku zračnu luku će biti oni iz Rijada, Džede i Antalije, i to letovima domaće aviokompanije FlyBosnia i saudijske Flynas.

Istog dana planirani su i odlazni letovi u Antaliju, Rijad, Džedu i Kuvajt, a već od narednog dana i za Dohu, saudijski Qassim, omanski Muscat, Budimpeštu, Beograd...

Foto: Međunarodni aerodrom SarajevoFoto: Međunarodna zračna luka Sarajevo


Od 5. lipnja bit će aktivni i letovi za Dubai, a nakon 15. lipnja kada Njemačka i Austrija oslobode svoje granice, vraćaju se i redovne linije za München i Beč.

Vraćanje avioprijevozu u mnogome će olakšati putovanja državljanima BiH, ali i inozemnim turistima, naročito uoči početka 26. izdanja Sarajevo Film Festivala koji će se održati od 14. do 21. kolovoza ove godine.

Predstavnici Međunarodne zračne luke Sarajevo nedavno su s predstavnicima resornih vlasti, zdravstvenih stručnjaka i inspekcije održali sastanak o mjerama koje će se poduzimati prilikom rada zračne luke tijekom pandemije.

Tako je dogovoreno da će putnici na zračnoj luci biti obvezni poštovati fizičku distancu i nositi rukavice, kao i pravilno odlagati otpad i dezinficirati ruke. Također će biti postavljeno kontrolno osoblje na kritičnim mjestima zračne luke.

Foto: Međunarodni aerodrom SarajevoFoto: Međunarodna zračna luka Sarajevo


Mjere za radnike su vezane za samozaštitu i higijenske mjere kao i reduciranje kontakta s putnicima i članovima posada zrakoplova. Dezinfekcija zrakoplova i prostora kao treći set mjera će se provoditi pojačano kada je riječ o prostorima, uz obvezna provjetravanja prostorija vanjskim zrakom tijekom radnog vremena, mehaničkom ili prirodnom ventilacijom.

Ugostiteljski objekti i trgovine na zračnoj luci, također, će morati poštivati set specifičnih mjera.
Podijeli:

Najnoviji sadržaj