Narednih dana oblačno s padalinama, jutarnje temperature od pet do 11 stupnjeva

Narednih dana oblačno s padalinama, jutarnje temperature od pet do 11 stupnjeva
  • 25 May, 2020
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) sutra se u Bosni očekuje oblačno vrijeme s jačom kišom i pljuskovima koji će biti izraženiji u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada.

U Hercegovini će biti umjereno oblačno, a u njenim sjevernim područjima postoje uvjeti za pljusak i grmljavinu. Vjetar u Bosni će biti umjeren, a na trenutke i pojačan sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena i na trenutke jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka će se kretati većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Trodnevna prognoza za područje BiH (Izvor: FHMZ)Trodnevna prognoza za područje BiH (Izvor: FHMZ)


Kada je riječ o glavnom gradu BiH, sutra će biti oblačno vrijeme, a tijekom dana kiša, grmljavina i pljuskovi. Jutarnja temperatura će biti oko sedam, a najviša dnevna oko 13 stupnjeva.

I u srijedu se, također, očekuje poprilično nestabilno vrijeme pa će u Bosni doći do pljuskova i grmljavine, a u Hercegovini će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

U četvrtak će i u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme i samo ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, a doći će i do blagog porasta temperature, tako da će najviša dnevna biti između 16 i 21, a na jugu zemlje do 24 stupnja.
Podijeli:

Najnoviji sadržaj