FBiH: Zbog Bajrama večeras do ponoći zabranjen prijevoz eksplozivnih materija

FBiH: Zbog Bajrama večeras do ponoći zabranjen prijevoz eksplozivnih materija
  • 25 May, 2020

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje obustavljen je promet kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalna cesta (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i prometnicu Srnice Donje-Špionica.

U mjestu Vitalj (Kladanj-Tuzla), zbog klizišta, prometuje se naizmjenično, uz regulaciju svjetlosne signalizacije (semafori).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoceste A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), prometuje se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 sati do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel zatvoren. Za vrijeme zabrane odvijanja prometa, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktualnih radova obustavljen je promet i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu dulja od 30 minuta.

Vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj