Federalni stožer civilne zaštite i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i dalje pomno prate epidemiološku situaciju

Federalni stožer civilne zaštite i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i dalje pomno prate epidemiološku situaciju
  • 29 May, 2020

Federalni stožer civilne zaštite i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zaduženi su da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području Federacije i na toj osnovi utvrđuju mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja koronavirusa.

Federalna uprava civilne zaštite zadužena je i da, u slučaju potrebe, stavi na raspolaganje snage i sredstva iz sastava odgovarajućih federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja Federacije BiH.

Vlada je zadužila rukovoditelje tijela uprave i upravnih organizacija Federacije BiH i kantona, odnosno rukovoditelje općinskih/gradskih službi za upravu da, u okviru svoje redovne djelatnosti, obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem nesreće.

Vlada Federacije BiH je Odluku o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH donijela na 214. sjednici održanoj 16. ožujka 2020., saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Pogledajte VIDEO

Podijeli:

Najnoviji sadržaj