Nakon stanke ponovo komercijalni letovi na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo

Nakon stanke ponovo komercijalni letovi na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo
  • 03 Jun, 2020

SARAJEVO, 3. lipnja (FENA) - Prvi komercijalni let na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, nakon stanke zbog obustave letova i zatvaranja zračnih luka u BiH, obavila je danas kompanija Wizz Air na relaciji Budimpešta-Sarajevo-Budimpešta. 

- Sutra bi kompanija Air Serbia trebala imati let iz Beograd za Sarajevo i nazad. Ova kompanija planira u prvoj polovici lipnja imati dva leta tjedno, dok od druge polovice mjeseca planira imati šest letova tjedno. Prema trenutnim najavama i kompanija Turkish Airlines bi polovicom mjeseca trebala uspostaviti letove iz Istanbula za Sarajevo, kao i kompanija Austrian Airlines, na relaciji Beč-Sarajevo-Beč - kazala je Feni glasnogovornica Zračne luke Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.

Do kraja lipnja, kako je dodala, s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kölnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia Airlines prema Zagrebu.

 - Napominjemo i ovaj put da su kompanije te koje uspostavljaju linije, a temeljem procjena i analiza tržišta, odnosno interesa građana za određene linije. U ovom slučaju, kompanije posebno prate mjere koje se provode prema stranim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, odnosno obratno kada je u pitanju ulazak stranaca, te bh. državljana prilikom ulaska u druge zemlje - navela je Bagarić-Arnaut.

S obzirom da su u većini zemalja još na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je, kako je dodala, ujedno i glavni razlog uspostave trenutno manjeg broja linija od kompanija, ali i manjeg interesa putnika za putovanja.

- Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našoj zračnoj luci ranije, očekujemo u srpnju. Molimo putnike da se prilikom putovanja preko Međunarodne zračne luke Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka, te naputaka koje dobiju od svake kompanije posebno - kazala je Bagarić - Arnaut.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj