Vlada FBiH: Određena sredstva za subvencioniranje zračnih luka Sarajevo, Mostar, Tuzla i Bihać

Vlada FBiH: Određena sredstva za subvencioniranje zračnih luka Sarajevo, Mostar, Tuzla i Bihać
  • 02 Jul, 2020

SARAJEVO, 2. srpnja (FENA) - Federalna vlada donijela je četiri odluke o usvajanju programa utroška dijela sredstava namijenjenih unaprjeđenju zračnog prometa Federacije BiH, utvrđenih proračunom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Danas usvojenim programom utroška sredstava Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija predviđeno je subvencioniranje JP Zračna luka Mostar u iznosu od 930.000 KM, a ova sredstva će biti utrošena za materijalne i troškove zaposlenih, provedbu epidemioloških preporuka s ciljem zaštite djelatnika i putnika od pandemije, naknade za provođenje stručnog nadzora aerodromskih operatera i odobravanje projekata od regulatora, troškove stručnoga osposobljavanja zaposlenika i drugo.

Isti iznos bit će doznačen i JP Zračna luka Tuzla za nabavku sirovina i materijala, sitnog inventara i HTZ opreme, energenata, troškove osiguranja, naknadu za korištenje sistema za prihvat i otpremu zrakoplova, putnika i prtljaga i drugo.

Za subvencioniranje dijela tekućih troškova poslovanja JP Međunarodna zračna luka Sarajevo odobreno je 700.000 KM, a za JP Zračna luka Bihać 300.000 KM, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj