Općina Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o raspodjeli sredstava za osam boračkih udruga

Općina Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o raspodjeli sredstava za osam boračkih udruga
  • 04 Jul, 2020

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u petak, 3. srpnja ove godine, u prostorijama Memorijalnog centra Trg heroja potpisao je ugovore o sufinanciranju boračkih udruga sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Novo Sarajevo.

Ugovore su potpisali predstavnici osam boračkih udruga i to: Udruga „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo“, Udruge 1. Slavna-111. Viteška brigada –Sarajevo, Udruge ratnih vojnih invalida Općine Novo Sarajevo, Udruge DNRP Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka Novo Sarajevo, Udruge antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Novo Sarajevo, Udruge Organizacija razvojačenih boraca obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine Općine Novo Sarajevo, Udruge boraca Patriotska liga – organizatora otpora-veterana rata Općine Novo Sarajevo i Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istaknuo je da Općina Novo Sarajevo svake godine financira jedan veliki broj projekata boračkih udruga s ciljem njegovanja kulture sjećanja na razdoblje agresije na BiH 1992.-1995. godina, kao i na herojske dane u razdoblju 1941.-1945. godine.

– Budući da je ova godina specifična, nažalost zbog svih zbivanja i mjera uzrokovanih epidemijom koronavirusa, veliki broj planiranih javnih manifestacija i događaja vezanih za realizaciju projekata boračkih udruga nije se mogao održati. Kao društveno-odgovorna lokalna zajednica mi smo u ime dosadašnje uspješne suradnje, kao i cijeneći značaj postojanja i angažmana ovih udruga, a sukladno Odluci Općinskog vijeća, osigurali 80.000 KM za provedbu redovitih aktivnosti udruga, istaknuo je načelnik Nedžad Koldžo, te dodao da će se sve aktivnosti realizirati u znatno reduciranom obliku zbog aktualne pandemije virusa korona.

Potpisivanju ugovora nazočila je i predsjedateljica Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić i vijećnici Općinskog vijeća.

Sukladno odredbama Odluke Općinskog vijeća Novo Sarajevo  o utvrđivanju visine financijskih sredstava za sufinanciranje boračkih udruga sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Novo Sarajevo, u Proračunu Općine za ove namjene raspoređeno je 80.000 KM.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj