BIHAMK: Zbog radova na brojnim dionicama, promet se preusmjerava na alternativne pravce

BIHAMK: Zbog radova na brojnim dionicama, promet se preusmjerava na alternativne pravce
  • 05 Jul, 2020

(FENA) - U tijeku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18). Promet se iz smjera Tuzle preusmjerava na put Semizovac-Ilijaš-Podlugovi-Sarajevo. Vozila koja se kreću iz pravca Sarajeva prema Tuzli i Ilijašu, kao i vozila iz pravca Ilijaša za Sarajevo prometu naizmjenično, jednom trakom.

Promet je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnimcestama Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama prometuje se usporeno.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 sati do 21.00 sat prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel zatvoren. Za vrijeme zabrane odvijanja prometa, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka dulje od 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj