U Pionirskoj dolini idućeg tjedna počinje izgradnja adrenalin parka

U Pionirskoj dolini idućeg tjedna počinje izgradnja adrenalin parka
  • 14 Jul, 2020

SARAJEVO, 14. srpnja (FENA) - U Pionirskoj dolini početkom narednog tjedna, na lokaciji pored staze, lijevo od ulazne kapije, trebali bi početi radovi na izgradnji adrenalin parka za djecu i mlade, koji će se prostirat na ukupno 2.500 kvadratnih metara površine.

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Scorpio iz Zenice, nakon tenderske procedure upravo je potpisan, a radovi na izgradnji prvog sadržaja takve vrste u središtu Sarajeva mogli bi početi već u ponedjeljak, saopćeno je iz KJKP "Park".

Adrenalin park za djecu i mlade bit će smješten u blizini središnjeg dijela na kojem su smješteni rekviziti za igru i zabavu.

Po riječima v.d. ravnatelja "Parka" Edina Abdurahmanovića koji je potpisao ugovor o izvođenju radova, montaži opreme i obuci osoblja, novi najmoderniji sadržaj u zelenoj oazi sastojat će se od tri dijela, odnosno adrenalin staza s različitim preprekama i mostovima, umjetne stijene za penjanje površine oko 50 kvadrata, visoke do šest metara, te dječjeg zip linea s polaznom i zaustavnom platformom.

Osim lokacije koja je idealna, jer se sastoji i od ravne travnate površine, te uzbrdice obrasle srednjim i visokim stablima, mjesto je idealno zato što se nalazi u zaštićenom, ograđenom području i dovoljno je udaljeno od zoološkog vrta. Tako neće biti smetnja životinjama u zoološkom dijelu vrta.

Izgradnju adrenalin parka financirat će Općina Centar, za šta je u ožujku potpisan i sporazum s Općinom koja je proračunom odredila sredstva za tu namjenu.

Tada je bilo dogovoreno da adrenalin park u Pionirskoj dolini bude završen u svibnju, međutim vrlo brzo nakon toga Pionirska dolina, zbog koronavirusa je zatvorena i dva mjeseca nije radila pa su i kapitalni projekti iz tih razloga morali sačekati ukidanje tada propisanih mjera.

Početkom lipnja stvoreni su uvjeti za nastavak realizacije ovog projekta i odmah je pokrenuta tenderska procedura za odabir izvođača radova i dobavljača opreme, saopćeno je.

Rok za izvršenje radova i puštanje u rad adrenalin parka je 30 dana.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj