Imenovan Tim Općine Centar za pregovore s NK Sarajevo

Imenovan Tim Općine Centar za pregovore s NK Sarajevo
  • 07 Aug, 2020

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić imenovao je tim za pregovore s ovlaštenim predstavnicima Nogometnog kluba Sarajevo, u cilju realizacije odluke Općinskog vijeća Centar Sarajevo od 29. srpnja 2020. godine, kojom se Nogometnom klubu Sarajevo dodjeljuje u zakup Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" na razdoblje od 30 godina, s mogućnošću produljenja za dodatnih 15 godina.

Ovaj tim radit će na izučavanju i pripremi pravne, materijalne i tehničke dokumentacije kao temelja za pregovore, putem kojih će se razmotriti i usuglasiti između Općine kao vlasnika i zakupodavca i NK Sarajevo kao zakupoprimca i korisnika stadiona s pripadajućim prostorijama unutar stadiona svi bitni elementi, odnosno bliže utvrditi međusobna prava i obveze u svezi s budućim upravljanjem i korištenjem ovog nogometnog stadiona.

Usuglašeni prijedlog notarski obrađenog ugovora o zakupu između Općine Centar i NK Sarajevo bit će upućen Općinskom vijeću na razmatranje i odlučivanje, saopćeno je iz Općine Centar.

Tim Općine Centar će predvoditi načelnik Ajnadžić, u čijem odsustvu će ga mijenjati Mustafa Resić, a članovi tima su i Fahrudin Kurtović, Belma Bašović, Muhamed Alaim, Faruk Hadžibegić (kojeg će u slučaju odsustva mijenjati netko od drugih legendi NK Sarajevo), te Velija Katica i Sejad Đozo, kao i profesori Simić Milić, Željko Šain i Vedad Silajdžić.

Ajnadžić je obavijestio članove tima da će predložiti Općinskom vijeću da na narednoj sjednici donese odluku kojom će se utvrditi da je Nogometni klub Sarajevo sportska organizacija od posebnog interesa za Općinu Centar.

Podsjetio je da je NK Sarajevo u prethodnih 73 godine svoga postojanja upravo na stadionu Koševo, u općini Centar, postigao najveće sportske uspjehe, osvojio veliki broj šampionskih titula, odigravao velike međunarodne utakmice s Real Madridom, Interom, Manchester Unitedom, doprinio popularizaciji nogometne igre i svojim vrhunskim dostignućima u području ovog sporta dobio povjerenje na desetine tisuća ljubitelja nogometa, kako u Sarajevu tako i širom Bosne i Hercegovine, te promociji grada Sarajeva na međunarodnoj sceni.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj