Jeličić: Za potrebe gospodarstvenika u KS planiramo utrošiti 20 milijuna KM

Jeličić: Za potrebe gospodarstvenika u KS planiramo utrošiti 20 milijuna KM
  • 10 Aug, 2020

(FENA) – Ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Draško Jeličić kazao je na današnjoj konferenciji za medije Kriznog stožera Ministarstva zdravstva KS da je nakon usvojenog rebalansa proračuna kantonalno Ministarstvo gospodarstva, u suradnji s Ministarstvom financija, izvršilo uplate dijela plaće za travanj i svibanj svim gospodarskim subjektima koji su zadovoljili kriterije javnog poziva.

- Rebalansom proračuna za ove potrebe planirali smo utrošiti 20 milijuna KM. Do sada je izravno podijeljeno oko 7,5 milijuna. Izvršili smo uplate prema bankama krajem prošloga tjedna i sada ovisi od brzine banaka jesu li sredstva već operativna. Lista s gospodarskim subjektima koji su ispunili uvjete objavljena je 4. kolovoza na stranici Ministarstva gospodarstva KS. Na listi se nalaze i gospodarski subjekti koji su zadovoljili kriterije – kazao je Jeličić.

Napominje da svaki gospodarski subjekt koji misli da je oštećen, ima pravo prigovora, ali to mora učiniti u roku sedam dana. Prigovori će se rješavati komisijski.

Jeličić napominje da od 1.990 gospodarskih subjekata koji su zadovoljili kriterije za travanj i 1.875 koji su zadovoljili kriterije za svibanj, po šiframa djelatnosti, najveća financijska potpora, odnosno za najveći broj zaposlenika, isplaćene su plaće u proizvodnim djelatnostima, a zatim uslužnim i prometnim djelatnostima, trgovini na veliko i malo, turizmu, građevinarstvu i predškolskom obrazovanju.  

Dodaje da je u Ministarstvo gospodarstva do danas pristigla 141 primjedba, a koje će biti komisijski razmatrane.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj