Градоначелник Сарајева угостио градоначелника Бурсе: Сарадња два града побратима већ 41 годину

Градоначелник Сарајева угостио градоначелника Бурсе: Сарадња два града побратима већ 41 годину
  • 17 Oct, 2020

Делегација турског побратимског Града Бурсе коју предводи градоначелник Алинур Акташ (Актаş), борави у дводневној посјети Сарајеву.

Градоначелници Алинур Акташ  и Абдулах Скака су на пријему у Вијећници разговарали о досадашњој и наставку сарадње градова побратима који имају, како је истакнуто, комплементарне предности и огроман потенцијал за сарадњу на обострану корист њихових грађана.

“Град Бурса спада у једне од најстаријих побратимских градова Сарајева, 41 годину ми смо братски градови, а прошле године, на 40 годишњицу ми смо тај споразум ратифицирали и потврдили наше опредјељење са жељом за наставак квалитетне сарадње" истакао је Скака и нагласио како је Град Бурса један од највећих донатора кад је у питању обнова старих грађевина у Граду Сарајеву, посебно на Башчаршији.

Са друге стране Град Сарајево је изградио реплику Себиља у Граду Бурси. Градоначелник Абдулах Скака казао је како су Дани Града Сарајева у Бурси и Дани Града Бурсе у Сарајеву требали овог маја и јуна бити организовани у овим градовима, међутим то се није десило због пандемије коронавируса.

"Администрација Града Сарајева наставиће са јачањем веза са побратимским градовима са  фокусом на градове у Турској, а међу њима  и  најстаријим градом Бурсом”, истакао је Скака.

Градоначелник Бурсе Алинур Акташ  изразио је дубоку захвалност градоначелнику Сарајева на срдачној добродошлици, традиционално добрим односима и заједничким пројектима на којима успјешно раде. Истакао је како у дводневној посјети Сарајеву борави заједно са представницима пословног свијета из Турске, како би у Сарајеву успоставили нове сарадње.

"Код нас у Турској се кад нешто напуни 41 годину, каже четрдесет и један пут машала (масаллах), а веза између ова два града траје 41 годину. Тако да, машала  по четрдесет и један пут,  и желимо да нашу сарадњу наставимо. Наша је жеља да што више увежемо наше индустријалце и пословне људе из Бурсе са БиХ, првенствено са Сарајевом, нашим братским градом и да на тај начин формирамо једну пословну инфраструктуру за даљу сарадњу", нагласио је Акташ.

Присутним медијима поручио је како у наредном периоду Бурса има у плану да реализује едукације за жене о калиграфији и ебру сликању.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj