Ученици из Котор Вароши посјетили Земаљски музеј

Ученици из Котор Вароши посјетили Земаљски музеј
  • 18 Oct, 2020

Земаљски музеј у Сарајеву посјетила је група ученика бошњачке националности из Котор Вароши.

Ради се о тематској посјети, у организацији Удружења за културу и културно наслијеђе у БиХ, финансираној од стране Министарства културе и спорта Кантона Сарајево.

Њен циљ је омогућити дјеци, којој власти ентитета РС годинама ускраћују право на изучавање националне групе предмета, да упознају највеће историјске и културне знаменитости Сарајева и Босне и Херцеговине.

Заједно са ученицима Земаљски музеј обишао је министар културе и спорта КС Кенан Аликадић.

„Упознати смо са проблемима повратника у Котор Варош и сматрам да је организација овакве екскурзије један вид подршке њиховој борби за равноправност све дјеце у образовању. Било ми је изнимно драго видјети колико смо радости успјели пружити овој дјеци. Земаљски музеј је наше велико културно-историјско благо и мислим да ми у Сарајеву нисмо ни свјесни колико смо привилеговани да имамо приступ његовим збиркама надохват руке. Влада КС је увијек имала слуха за проблеме повратничке популације, тако да ћемо са сличним пројектима наставити и у будућности“, поручио је министар Аликадић.

У склопу екскурзије ученици ће обићи, између осталих, Вијећницу и Бегову џамију, а поред обиласка центра Сарајева планирана је посјета Требевићу и Врелу Босне.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj