Отворен новоизграђени стадион у насељу Витковац

Отворен новоизграђени стадион у насељу Витковац
  • 27 Oct, 2020

Ревијалном утакмицом коју су одиграли мали фудбалери Омладинског фудбалског клуба “Бисер 96” стављен је у функцију новоизграђени стадион са умјетном травом, трибинама и заштитном оградом у насељу Витковац.

Ради се о спортском терену који ће замијенити стадион „Браћа Кадић“ чије је уклањање планирано ради довршетка IX трансверзале, односно изградње њеног споја са улицом Сафета Зајке. Због изградње IX трансверзале, било је неопходно измјестити и амбуланту која ће се налазити у објекту спортске дворане уз Основну школу “Умихана Чувидина” у Бољаковом Поток, саопштено је из  Општине Нови Град.  

Начелник општине Нови Град Семир Ефендић казао је да је у протеклом периоду на простору  општине изграђено пет спортских дворана, са двораном у школи „Умихана Чувидина”, а која би требала бити у функцији од почетка децембра, када се обиљежава Дан школе.

- То ће сигурно бити најбоља дворана коју има нека школа у Босни и Херцеговини, због бројних садржаја које има, а насеље је добило и једно лијепо и квалитетно игралиште. Наша намјера је да сва наша насеља имају довољно спортских и дјечијих игралишта, како би се на квалитетан начин могло проводити слободно вријеме и како би се обезбиједили услови да будуће генерације могу одрастати кроз игру и спорт - казао је начелник Ефендић.

Отварање стадиона због пандемије коронавируса уприличено је уз присуство мањег броја грађана насеља Бријешће, Витковац и Бољаков Поток, те представника ОФК “Бисер 96”, уз поштивање епидемиолошких мјера.

Присутнима се обратио и Алмир Јусић, предсједник Скупштине удружења ОФК „Бисер 96“. Нагласио је да је стадион од изузетне важности како за школу фудбала, тако и за становништво насеља Бољаков Поток и Бријешће.

Он је захвалио општинском руководству на константној подршци кроз разна суфинансирања, као што је Меморијални турнир „Смајо Шикало“ и препознатљиви Бисер - куп који се организује већ шест година.

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj