Стогодишњица рођења Зуке Џумхура и концерт посвећен Сафету Исовићу

Стогодишњица рођења Зуке Џумхура и концерт посвећен Сафету Исовићу
  • 27 Oct, 2020

Јавна установа Центар културе и младих Општине Центар у Сарајеву организује и суорганизује два културна догађаја у овој седмици, један посвећен стогодишњици рођења путописца, сликара и карикатуристе Зуке Џумхура, а други посвећен великану севдалинке Сафету Исовићу.

Према саопштењу Општине Центар, манифестација''Стогодишњица ходољупца'', посвећена Зуки Џумхуру, најављена је за 29. октобар, са почетком у 19 часова у великој сали Центра културе и младих, када ће о Џумхуру говорити Абдулах Сидран, Дијана Хаџизукић, Сенадин Дино Бегташевић, Јелена Зимоњић и Бењамин Мушиновић.

Путем онлајн (онлине) уживо платформе организатора, личне утиске са посјетиоцима подијелиће Џевад Карахасан, Мишо Марић, Ирфан Менсур, Вида Огњеновић, Зехра Алиспахић, Ненад Величковић, Југослав Влаховић, Алија Пирић, Милан Влајичић, Есад Бајић, Инес Тановић, Душан Петричић, Горан Самарџић, Дамир Узуновић, Хаџем Хајдаревић, Страхиња Страјо Крсмановић и Шејла Шехабовић.

Манифестација ће бити завршена изложбом ''Зуко Џумхур'' аутора и архивара Сафета Хебибовића, у Фотогалерији Јелићева, са почетком у 20 часова. О изложби ће говорити Мухамед Крњић, Бењамин Мушиновић и Дино Џумхур. Организатори догађаја су Јавна установа Центар културе и младих  Општине Центар и Народни универзитет Коњиц, а партнери су Завичајни музеј Коњиц и УК “Стари Град“ Београд.

За суботу, 31. октобра, најављен је концерт посвећен Сафету Исовићу "Пјевај, Босно,  па ме развесели" у свечаној сали РКУД "Пролетер", са почетком у 20 часова. Осим Народног оркестра"Пролетера", наступиће солисти Бахрија Хаџиалић, Изета Милишић, Мирсад Куло и Намик Низић.

У поводу наведених културних догађаја, за 28. октобар најављена је прес конференција у Фотогалерији Јелићева, (Јелића број 1) у 11 часова. Најављени говорници су Абдулах Сидран, Армин Омеровић, директор ЈУЦКМ, као и представници РКУД-а "Пролетер".

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj