Влада КС: Важна обавијест за грађане Сарајева о важењу купона за превоз

Влада КС: Важна обавијест за грађане Сарајева о важењу купона за превоз
  • 26 Nov, 2020

Влада Кантона Сарајево данас је усвојила закључак да мартовски купон за превоз, који је субвенционисан пензионерима, студентима, те слијепим и слабовидним лицима, важи до 1. јануара 2021. године.

Разлог томе је, како су навели, смањење могућности преноса коронавируса и елиминисање гужви на продајним мјестима ГРАС-а и Центротранса, који врше јавни превоз путника.

"Влада КС примила је данас на знање Информацију о организацији јавног линијског превоза путника на подручју Кантона Сарајево у условима опасности од ширења коронавируса.

Наложено је Министарству саобраћаја КС да прати епидемиолошку ситуацију, те да у сарадњи са превозницима који обављају јавни линијски превоз путника на подручју КС организује  превоз у складу са препорукама Завода за јавно здравство КС.

У циљу смањења могућности преношења коронавируса и елиминирања гужви на продајним мјестима пријевозника ГРАС и Центротранс Еуролинес, закључено је и да се пензионерима, студентима, те слијепим и слабовидним лицима, који посједују субвенционисани купон мјесечне карте за март продужи његова важност до 1. јануара 2021. године", саопштено је данас након сједнице Владе КС.

Влада је на данашњој сједници донијела Одлуку о измјени Одлуке о цијенама кориштења јавних паркинга.

"Измјене ове одлуке се не односе на поскупљење или промјену висине цијене ове услуге за грађанство.

Измјенама је регулисана расподјела средстава прикупљених од наплате ове врсте услуга између КЈКП "Рад" и Министарства саобраћаја, сходно мишљењу Управе за индиректно опорезивање КС, а везано за опорезивање комуналних услуга паркирања", саопшено је из Прес службе Кантона Сарајево.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj