"Кво Вадис, Аида?": Филм Јасмиле Жбанић доступан онлајн

"Кво Вадис, Аида?": Филм Јасмиле Жбанић доступан онлајн
  • 26 Nov, 2020

(ФЕНА) - Нови филм Јасмиле Жбанић "Кво (Qуо) Вадис, Аида?" ексклузивно ће бити доступан онлајн (онлине) на платформи ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Филм "Кво Вадис, Аида?", бх.кандидат за награду Осцар за најбољи страни филм, биће доступан на ondemand.kinomeetingpoint.ba од 3. децембра од 20 часова гледаоцима у Босни и Херцеговини, Хрватској, Србији, Црној Гори, Словенији, Сјеверној Македонији и Косову, саопштено је из кина Митинг (Меетинг) Поинт.

Ondemand.kinomeetingpoint.ba је ВОД (видео он деманд) платформа захваљујући којој ће публика у кућној атмосфери имати прилику гледати филмове из домаће, регионалне и свјетске продукције.

Код за гледање филма Јасмиле Жбанић може се купити на ondemand.kinomeetingpoint.ba.

"Кво Вадис, Аида?” (2020., 103 мин.) је копродукција Босне и Херцеговине, Аустрије, Румуније, Холандије, Њемачке, Пољске, Француске, Норвешке и Турске. Филм је освојио главну награду Атлас за најбољи филм на 21. Арас филм фестивалу у Паризу, награде за најбољи филм и најбољу глумицу (Јасна Ђуричић) на Ел Гоуна фестивалу у Египту те награду за најбољи страни филм на филмском фестивалу у Анталији (Турска). Свјетску премијеру је имао у такмичарском програму Венецијанског филмског фестивала, након чега је приказан и на Торонто Филм Фестивалу.

Радња филма догађа се у Босни у јулу 1995. године. Аида је преводитељица за Уједињене нације у малом граду Сребреници. Када српска војска заузме град, њена породица је међу хиљадама грађана који заштиту траже у бази УН-а.

Главне улоге у филму су остварили Јасна Ђуричић, Изудин Бајровић, Борис Лер, Дино Бајровић, Рејмонд Тири (Раyмонд Тхирy), Јохан Хелденбергх, Борис Исаковић, Емир Хаџихафизбеговић, Едита Маловчић.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj