Сарајево град филма УНЕСКО-а: Позив дјеци у КС да се пријаве на конкурс за фестивал у Јужној Кореји

Сарајево град филма УНЕСКО-а: Позив дјеци у КС да се пријаве на конкурс за фестивал у Јужној Кореји
  • 14 Jan, 2021

Сарајево град филма УНЕСКО-а позива дјецу Кантона Сарајево да учествују у конкурсу 16. Међународног филмског фестивала дјеце и младих у Бусану, Јужна Кореја. Овај конкурс је дио међународне сарадње 18 креативних градова филма УНЕСКО-а из цијелог свијета, међу којима су Бусан и Сарајево.

Сарајево град филма УНЕСКО-а позива дјецу од 5 до 12 година старости да на конкурс за фестивал у Бусану пријаве цртеж на тему “Ми у природи”.

Овогодишњи,16. Међународни филмски фестивал дјеце и младих у Бусану, Јужна Кореја, одржаће се од 5. до 12. јула 2021. године.

Цртеж који Међународни филмски фестивал дјеце и младих у Бусану (БИКY) прогласи најбољим из свих градова филма УНЕСКО-а користиће се за дизајн постера овогодишњег Фестивала у Бусану као и за промотивне материјале Фестивала, уз претходно уступљена ауторска права побједника/це. Побједник /ца ће добити вриједне награде.

Побједнички цртежи из свих креативних градова филма УНЕСКО-а, међу којима и из Сарајева, биће изложени на фестивалу у Бусану. Цртеж из Кантона Сарајево који буде проглашен најбољим, Фестивал у Бусану ће, такође, наградити.

Покажи своју машту и креативност кроз цртеж, придружи се младима из градова филма УНЕСКО-а из цијелог свијета и забави се цртајући!

Ове године сви цртају на тему “Ми у природи”. Коронавирус нам не дозвољава да се дружимо са пријатељима. Кад ћемо се поново играти заједно у природи као некада? Како се приближити пријатељима без страха од преноса болести? И како сви можемо живјети заједно са природом? Нацртај своју идеју! Чекамо твоје цртеже!

Цртеже је потребно послати / доставити на адресу: Сарајево Филм Фестивал, Зелених беретки 12, 71 000 Сарајево, БиХ.

Конкурс је отворен до 31. јануара 2021. године.

Како се пријавити на конкурс?

  • Тема:

Тема цртежа је “Ми у природи”.

  • Узраст:

Дјеца од 5 до 12 година старости из Кантона Сарајево.

  • Технике и стил цртежа:

Слободан избор: водене бојице, мозаик, колаж, темпере, скица итд.

  • Формат цртежа:

На папиру за цртање величине 35 x 25 цм.

  • Трајање конкурса:

Конкурс је отворен до 31. јануара 2021. године.

Цртеж са контакт подацима (име, презиме, број телефона, имејл (е-маил)) потребно је доставити или послати на адресу:

Сарајево Филм Фестивал

Зелених беретки 12

71 000 Сарајево, БиХ

За додатне информације:

[email protected] или на број телефона 061 / 838 - 344

***

Поред Сарајева, Мрежа креативних градова УНЕСКО-а обухвата сљедеће градове који имају статус града филма УНЕСКО-а: Битола (Сјеверна Македонија), Брадфорд (Велика Британија), Бристол (Велика Британија), Бусан (Јужна Кореја), Гулвеј (Галwаy) (Ирска), Лођ (Łóдź) (Пољска), Мумбаи (Индија), Потсдам (Њемачка),  Чингдау  (Qингдао)  (Кина), Рим (Италија), Сантос (Бразил), Софија (Бугарска), Сиднеј (Сyднеy) (Аустралија), Тераса (Террасса) (Каталонија), Ваљадолид (Валладолид) (Шпанија), Велингтон (Wеллингтон) (Нови Зеланд) и Јамагата (Yамагата) (Јапан).

Са активностима градова филма УНЕСКО-а упознајте се на веб (wеб) страници www.citiesoffilm.org.

О активностима Сарајева града филма УНЕСКО-а можете сазнати на друштвеним мрежама и веб страници sarajevocityoffilm.ba.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj