Гази Хусрев-бегова библиотека сутра обиљежава 484. годишњицу

Гази Хусрев-бегова библиотека сутра обиљежава 484. годишњицу
  • 14 Jan, 2021

(ФЕНА) - Гази Хусрев-бегова библиотека у Сарајеву сутра обиљежава 484. годишњицу оснивања и рада, а на свечаност која ће бити одржана тим поводом, због важећих епидемиолошких мјера, биће позван само ужи круг гостију.

У оквиру програма биће одржано онлајн (онлине) предавање о заштити културног наслијеђа у ванредним приликама, а такође ће у поводу 150. година од рођења реису-л-улеме Џемалудина Чаушевића, бити отворена изложба дијела докумената и архиве коју Библиотека посједује.

Биће уручена захвалница за допринос раду Гази Хусрев-бегове библиотеке бившем в.д.директору те институције Јусуфу Рамићу, али и захвалнице донаторима рукописа и друге библиотечне грађе у 2020. години, најављено је из агенције МИНА.

Свечаности ће присуствовати само чланови Ријасета, представници Факултета исламских наука (ФИН), Гази Хусрев-бегове медресе, Вакуфске дирекције, Медиа центра ИЗ-е, ел-Калема, Универзитета у Сарајеву, а њима ће се обратити директор Библиотеке Осман Лавић и реису-л-улема ИЗ у БиХ Хусеин еф. Кавазовић.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj