Филм Пјера Жалице "Концентриши се баба" од 18. јануара доступан онлајн

Филм Пјера Жалице "Концентриши се баба" од 18. јануара доступан онлајн
  • 14 Jan, 2021

Филм Пјера Жалице “Концентриши се, баба” са најпознатијим глумцима региона, од 18. јануара биће доступан онлајн (онлине) за гледаоце широм свијета на ОнДеманд платформи кина Митинг n(Меетинг) Поинт Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Прошлогодишњи 26. Сарајево Филм Фестивал (2020.) отворен је свјетском премијером филма “Концентриши се, баба”, који је на фестивалу забиљежио рекордну гледаност: у прва два часа филм је гледало више од 14.000 људи у 42 земље.

Како се наводи у саопштењу, радња филма догађа се у априлу 1992. године. Бројна се породица, разбацана по цијелој Југославији, окупља у Сарајеву око одра старе мајке. Баба није добро, али се прогноза породичног љекара да је њена смрт питање минута, претвара у часове, па онда дане. Почињу сплетке, преваре и трвења око насљедства које ће остати иза старице, а нарочито око велике породичне куће у Сарајеву. Баба и посљедњим уздасима својски учествује у томе, а можда је управо то и одржава у животу. Интриге и сплеткарење на штету једне од сестара овој породици су важније од јасних, застрашујућих знакова надолазеће катаклизме. Када је, на концу, превара откривена, већ је касно.

У филму глуме Мира Бањац, Јасна Жалица, Емир Хаџихафизбеговић, Алма Прица, Јадранка Ђокић, Ведрана Божиновић, Адмир Гламочак, Џенита Имамовић, Бане Поповић, Изудин Бајровић, Дино Сарија.

Пјеру Жалици ово је трећи играни филм, након филмова “Гори ватра” (2003. ) и “Код амиџе Идриза” (2004. ).

На Ondemand.kinomeetingpoint.ba до краја мјесеца доступни су и филмови “Пун мјесец” Нермина Хамзагића (у цијелом свијету), “Маре” Андрее Штаке (доступан гледаоцима у Босни и Херцеговини, Србији, Хрватској, Црној Гори, Словенији и Косову) и “Отац” Срђана Голубовића (доступан у Босни и Херцеговини и Словенији).

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj