Током викенда у БиХ претежно облачно, локално могући и олујни удари југа

Током викенда у БиХ претежно облачно, локално могући и олујни удари југа
  • 22 Jan, 2021

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода БиХ сутра, 23. јануара, у Босни и Херцеговини превладаваће претежно облачно вријеме. Главнина падавина очекује се на подручју Херцеговине, на западу и југозападу Босне. У осталим подручјима слабија киша. На врховима планинама ће падати и снијег. Вјетар умјерене јачине, са јаким ударима, јужног смјера. У јутарњим часовима локално се очекују и олујни удари југа. Температура ваздуха већином између 7 и 14 степени.

И другог дана викенда, у недјељу 24. јануара, у Босни и Херцеговини очекује се претежно облачно вријеме са кишом, на планинама са снијегом. У ноћи на понедјељак и у низинама краткотрајно може падати снијег. Вјетар умјерене јачине, повремено са јаким ударима, јужног смјера. У послијеподневним и вечерњим часовима вјетар мијења смјер на запад и сјеверозапад. Јутарња температура ваздуха већином између 3 и 7 степени. Највиша дневна температура углавном између 6 и 11 степени. 

Првог радног дана у наредној седмици, у понедјељак, 25. јануара, у Босни и Херцеговини превладаваће претежно облачно вријеме. Нове падавине се очекују у другој половини дана. У вишим подручјима снијег. У низинама се очекује киша или сусњежица. Вјетар у јутарњим часовима мијења смјер на југо, а послијеподне поново на сјевер. Јутарња температура ваздуха већином између -5 и 0, на југу земље од 2 до 4 степени. Највиша дневна температура углавном између 0 и 4, на југу земље од 5 до 9 степени, саопштено је из ФХМЗБиХ.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj