Начелник Семир Ефендић: Нијемци шире своје капацитете, у Рајловцу ће градити и трећи погон

Начелник Семир Ефендић: Нијемци шире своје капацитете, у Рајловцу ће градити и трећи погон
  • 20 Feb, 2021

Реномирана њемачка компанија из сектора аутоиндустрије Селзер, која је прошле године започела своје пословање у Рајловцу, шири своје капацитете.

Након што је прошле године завршила свој први објекат, започела је изградњу другог, а у плану је и трећи, најавио је начелник сарајевске општине Нови Град Семир Ефендић

- Дуго времена и уложеног труда требало је да се стекне повјерење њемачких компанија из области аутоиндустрије за изградњу њихових производних погона у оквиру индустријске зоне Рајловац. Након што су у протеклим годинама изграђени погони за потребе компаније Веритас у којима је запослено близу 400 радника, у прошлој години на локалитет Рајловца стигла је и реномирана њемачка компанија Селзер – казао је Ефендић.

Он је навео како је изградња њиховог првог објекта површине 5.000 m2 завршена у августу 2020. године, а недавно је започела изградња другог објекта истог капацитета, док се увелико врше припреме за изградњу и трећег објекта на површини од 10.000 m2.

Поред тога Електропренос БиХ је изградио нову трафостаницу чиме је обезбјеђено стабилно снабдијевање електричном енергијом индустријске зоне Рајловац.

- Веома често када објављујемо информације о различитим пројектима велики број људи има обичај питати зашто се не граде фабрике? Граде се и фабрике, и то веома озбиљне са најмодернијим технологијама за производњу ауто дијелова. И то у вријеме када се све државе у Европи боре за привлачење овакве врсте улагања. Међутим, да би се градиле фабрике и други пословни као и стамбени, али и друштвени објекти, мора се претходно направити амбијент погодан за развој и улагања. Томе можемо и требамо сви доприносити на свој начин, како појединци тако и институције на свим нивоима – поручио је Ефендић.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj